Cine e Toma Corunt, candidatul la prezidențiale pe care n-o să-l poți vota

Cine e Toma Corunt, candidatul la prezidențiale pe care n-o să-l poți vota
15:12 26.09.2019

Pe rețelele sociale a apărut Toma Corunt, un candidat la alegerile prezidențiale puțin diferit, dar pe care nu-l vei putea vota pe 10 noiembrie.

Toma Corunt și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2019 pe Facebook. Pe 19 septembrie a postat un videoclip pe rețeaua socială în care le explica românilor de ce ar fi bine să îl voteze pe el.

După doar câteva zile în care toți am fost curioși să aflăm de unde a pornit toată această campanie, am aflat că în spatele acesteia se afla compania care produce ciocolata ROM.

Aceștia au explicat că au încercat să-i facă pe români să conștientizeze cât de importantă e prezența la vot.

Toma Corunt nu este decât actorul Gabriel Constantin, care a explicat aici toată de ce n-o să poți și nici n-ar trebui să-l votezi:

Compania a oferit și ea explicații pe site-ul ei: „România nu o să meargă singură înainte. Are nevoie de noi toți și mai ales are nevoie de prezența noastră la urnele de vot. Toma Corunt nu a candidat niciodată la președinție, nimic nu-l recomandă să facă asta. Intenția a fost, recunoaștem, să vă supărăm un pic, ca să nu fiți supărați după, dacă nu ieșiți la vot și iese unul ca Toma Corunt”.

Ce promitea candidatul la prezidențiale Toma Corunt

Întregul discurs al acestuia a fost unul destul de amuzant, iar declarațiile sale au fost foarte controversate. Printre cele mai ieșite din comun se numără aceasta:

„Ce-l face pe un român „român”? Faptul că trăiește în România. Voi, cei plecați, ați ales alte țări și alte legi, deci sunteți responsabilitatea altor președinți”.

O altă remarcă controversată a fost cea legată de resursele țării noastre:

„Suntem comoara Europei. Păduri virgine, păduri normale, minereuri de toate felurile. A venit momentul să le exploatăm și să profităm de pe urma lor. Nu mi se pare normal să ne căutăm prin buzunare de bani, în timp ce copacii fac umbră pământului de pomană”.

Cei mai mulți și-au dat rapid seama că totul nu era decât un pamflet. De altfel, utilizatorii Facebook au intrat în jos și au postat mesaje de încurajare pentru candidatul la prezidențiale și l-au asigurat că îl vor vota la alegeri.

Partea amuzantă e că nu toată lumea s-a prins că Toma Corunt nu e pe bune, ci doar un personaj inventat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI