Tehnologia Tesla care poate salva vieți ar trebui să fie pe toate mașinile

Tehnologia Tesla care poate salva vieți ar trebui să fie pe toate mașinile

Autoturismele Tesla sunt dotate cu o tehnologie utilă care-ți poate salva câinele și copilul de la o moarte lentă atunci când îi lași vara închiși în mașină.

Mai e mult până la vară, dar zilele călduroase nu-s departe, iar dacă ai obiceiul să-ți lași câinele în mașină când mergi la mall sau într-un loc unde n-ai voie cu animale, atunci știi că viața lui poate fi în pericol.

În funcție de temperatura de afară, care influențează atmosfera din interiorul automobilului, să lași geamurile laterale puțin coborâte s-ar putea să nu-l ajute. Dacă cineva te-ar închide pe tine într-o mașină, în soare, și ți-ar lăsa doar o aerisire de câțiva centimetri, nu cred că ai fi foarte vioi.

La fel se întâmplă și în cazul copiilor care sunt lăsați singuri în mașină de anumiți părinți iresponsabili.

Pentru această problemă, Tesla are soluția: Dog Mode. Este o funcție de reglare a temperaturii ambientale concepută în principal pentru căței, dar poate fi utilizată și în situația în care îți închizi copilul în mașină.

Atunci când ești nevoit să-ți lași patrupedul în autoturism, dacă ai o mașină Tesla, trebuie doar să activezi Dog Mode, iar cățelul tău va fi în siguranță și într-o atmosferă confortabilă.

Setările și temperatura din interior rămân vizibile pe ecranul de pe bord chiar și când mașina nu e pornită, ca să știi și tu și trecătorii de pe stradă că acel câine nu se află în pericol.

Dog Mode se activează foarte ușor, la fel ca o setare pe care o faci pe telefon. În plus, dacă bateria mașinii ajunge la un nivel de 20% sau mai puțin, vei primi o notificare de avertizare direct pe telefon, ca să te înapoiezi la mașină și să remediezi situația.

Bateria poate fi problematică pentru că mașinile Tesla sunt electrice, după cum probabil știi deja. Șoferii care dețin deja o Tesla pot beneficia de această funcție, fără să-și ia o mașină nouă. Trebuie doar să actualizeze sistemul, iar Dog Mode intră automat în lista de opțiuni.

Sursa: Jalopnik