07 feb. 2019 | 10:27

VIDEO Mașina superbă de la Mercedes pe care n-o vei avea niciodată

ACTUALITATE
VIDEO Mașina superbă de la Mercedes pe care n-o vei avea niciodată

Mercedes Vision EQ Silver Arrow este cea mai rapidă și mai futuristă mașină pe care o are compania germană în dotare, dar n-a fost făcută pentru orice șofer amator. Săgeata Argintie este o versiune contemporană pentru modelul istoric din 1937.

Dacă Mercedes a reușit vreodată să-și depășească propriile limite și spargă orice barieră în materie de design și aerodinamică, atunci acest model este exemplul perfect.

Vision EQ Silver Arrow este un model prezentat pentru prima dată anul trecut, pentru a comemora modelul istoric din 1937, W125 Silver Arrow.

Aceste așa-numite Săgeți Argintii au fost concepute doar pentru pistele de curse, unde șoseaua nu prezintă nicio denivelare sau vreo protuberanță. Dacă te uiți, cel puțin, la mașina apărută în 2018, are un ampatament atât de mic, încât zici automobilul stă, efectiv, pe asfalt. Ba chiar, fiecare roată este jumătate acoperită cu un scut din aluminiu pentru a crește exponențial aerodinamica.

Săgeata Argintie din 1937

Mercedes a deschis un nou capitol în istoria automobilismului în anii ‘30, odată ce au lansat pe pistă primele Săgeți Argintii. Erau automobile create special pentru viteză, doar pentru un singur pilot.

Atât de multă importanță s-a dat vitezei, încât nici măcar caroseria n-a fost vopsită, tocmai pentru a nu îngreuna în vreun fel automobilul. Din acest motiv aceste mașini ale Mercedes au rămas argintii. Întreaga caroserie era realizată din aluminiu, despre care, probabil știi, este cel mai ușor metal.

Cui nu i-ar plăcea să aibă autoturismul învelit în tablă din aluminiu, ca să scape de grija agenților corozivi, să aibă o mașină mai aspectuoasă și să fie mult mai ușoară, ca să facă economie de combustibil? Din păcate, aluminiul este foarte costisitor, chiar și pentru Mercedes, așa că metalul n-a făcut echipă bună decât cu automobilele de curse.

Săgeata Argintie contemporană păstrează designul, culoarea și particularitățile aerodinamice ale “strămoșilor” săi de la începutul secolului trecut. Totuși, Vision EQ a trecut la un nivel superior și este 100% electrică, deci prezintă un motor foarte silențios, în ciuda celor 750 de cai-putere, și promite o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de două secunde.