Honda a creat cândva o mașină cu locuri speciale pentru căței și era bestială

Honda a gândit cândva planul unei mașini concept prevăzută cu locuri speciale pentru căței. Pentru prima dată, un producător auto s-a gândit că, uneori, mașina e destinată și patrupezilor canini, nu doar pasagerilor umani.

Când trebuie să alegi o mașină pentru tine sau pentru familia ta, e simplu. Trebuie să ai în vedere toate aspectele ce țin de confort, de siguranță și de specificațiile tehnice ale mașinii. Dar, când în familia ta mai e un membru patruped canin, e puțin mai greu să alegi automobilul ideal.

Evident, mulți dintre așa-numiții iubitori de animale nu se gândesc la asta și își încuie câinele într-o colivie, în portbagaj sau îl țin liber prin mașină, exact cum nu e recomandat.

honda wow masina pentru catei

Honda a gândit însă mașina perfectă pentru oamenii care iubesc câinii și care vor să-i ia în vacanță sau să-i ducă la doctor când e cazul.

Transportul animalelor cu un autoturism poate fi problematic și există câteva reguli stricte în legislația din România.

Honda a simplificat situația cu mașina concept pe care o vezi în imagini. Nu doar că avea o culoare „veselă”, dar era și extrem de practică. Privește cât de accesibilă este intrarea și ieșirea din automobil datorită acelor uși glisante. Până și portierele din față se deschid pe același sistem, pentru a simplifica urcarea sau coborârea câinelui tău în și din mașină. Dacă ai un cățel mai ghiduș, cu siguranță cunoști problema.

Honda WOW, cea mai prietenoasă mașină cu câinele tău

honda wow masina pentru catei

Honda a creat acest concept în 2005 și avea un nume la fel de amuzant ca aspectul său: WOW, prescurtare de la Wonderful Open-hearted Wagon. Mașina ar fi trebuit să fie compatibilă cu aproape orice rasă canină și de orice mărime.

Dacă ai un câine de talie mică, în spate există o cale de acces facilă, creată special pentru el, cu podeaua foarte coborâtă ca să poată „escalada” treapta fără efort. Și, fără să fii tu nevoit să-l iei în brațe.

honda wow masina pentru catei

Foarte interesantă este chiar această podea, care pare să aibă o textură ușor de curățat în cazul în care câinele îți confundă mașina cea nouă cu un hidrant sau cu un stâlp, numai bun să se ușureze de „constrângeri”.

Scaunele din spate se pot da și mai în spate, pentru a face loc unui câine de talie medie și mare, într-un loc special, acoperit, care-i asigură și lui confort, dar și pasagerilor și șoferului. De asemenea, scaunele par să fie acoperite cu huse ușor de înlocuit sau, probabil, de curățat, în cazul în care câinele lasă păr ori le murdărește de noroi sau…cu alte lucruri.

honda wow masina pentru catei

Cel de-al doilea loc special este cel mai nostim. Este conceput pentru cățeii de talie mică și este poziționat în torpedou. Totuși, nu pare un loc adecvat, mai ales dacă înlocuiește airbagul.

Honda WOW a fost prezentată pentru prima dată la Salonul Auto de la Tokio din 2005. Mașina face parte din categoria minivan, are o lungime de aproape patru metri și un motor cu patru cilindri.

Citește și:
Sursa: Jalopnik