Mașinile Tesla din Europa n-au fix funcția pe care voiai să o testezi

Mașinile Tesla din Europa n-au fix funcția pe care voiai să o testezi

Tesla își distribuie cel mai ieftin model în Europa fără tehnologia care a făcut-o celebră și care e atât de dorită de clienții din întreaga lume. Dar, e doar o problemă temporară…sperăm.

Tesla Model 3 este cel mai „accesibil” dintre cele trei autoturisme pe care le oferă producătorul american în acest moment. Model 3 a ajuns și în Europa, dar nu e la fel de impresionant precum versiunile americanilor. De ce? Pentru că lipsește tocmai sistemul avansat Autopilot pe care sigur ai vrea să-l testezi.

Evident, nu este un sistem într-atât de avansat pe cât arată numele. Este un sistem semiautomat menit să sporească siguranța șoferului și a pasagerilor. Dar, este mult mai bun decât ceea ce oferă deja ceilalți producători.

Tesla se scuză și spune că nu furnizează automobilele cu aceste lipsuri ca să te păcălească. Pur și simplu, tehnologia Autopilot de pe Modelul 3 n-a primit încă aprobarea Uniunii Europene, conform normelor de siguranță la volan.

Din ce se știe până acum, autoritatea responsabilă de această sarcină urmează să semneze aprobarea, dar mașinile au ajuns mai repede decât încearcă cei din UE să se miște pe acest segment birocratic.

Reprezentanții Tesla au confirmat că vor permite accesul clienților la tehnologia Autopilot pe Modelele 3 de săptămâna viitoare, deci, de pe la jumătatea lunii februarie. Totuși, e puțin probabil ca producătorul american deținut de Elon Musk să primească aprobarea oficială din partea Europei.

Funcția Autopilot este deja disponibilă pe Modelele S și X din Europa, dar acelea oricum sunt foarte puține, din cauza prețului. Tocmai cel mai ieftin model al Tesla a fost privat de tehnologia care face aceste mașini atât de speciale.

Ca să-ți faci o ideea despre importanța ei – doar tehnologia în sine costă în jur de 6.000 de euro în Europa.

Totuși, nu lua în serios laudele lui Elon Musk. Sistemul este doar parțial automat. Este, dacă vrei, un sistem de conducere asistată mult mai avansată decât cel întâlnit la alte mărci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET