Tesla pe autopilot este încă predispusă accidentelor

Tesla pe autopilot este încă predispusă accidentelor

Încă un client nemulțumit de programul autopilot al Tesla dă în judecată compania după ce mașina lui s-a izbit de un alt vehicul pe autostradă.

Shawn Hudson și-a cumpărat Modelul S Tesla tocmai pentru că era interesat de modul de pilot automat al mașinii. „Vânzătorii de la dealerul auto l-au asigurat pe Shawn Hudson că în programul autopilot tot ce trebuie să facă șoferul este să pună mâna ocazional pe volan și că mașina se va ocupa de toate”, se arată în documentele de judecată.

Problema e că acea descriere a sistemului de pilot automat al Tesla nu este reală. În timp ce sistemul de pilot auotmat se poate ocupa de mai multe lucruri (menținerea vitezei, direcției etc), sistemul încă nu poate frâna pentru ca mașina să nu se lovească de alte mașini sau de alte obiecte staționate.

Accidentul lui Hudson s-a petrecut pe 12 octombrie când se afla pe autostradă, iar mașina sa mergea cu aproape 130 de kilometri pe oră. Automobilul Tesla Mode S atunci s-a lovit de un Ford Fiesta care se afla pe banda din stânga.

Avocatul lui Hudson susține că în manualul automobilului este menționat faptul că dacă mașina are o viteză de peste 80 de kilometri pe oră atunci sistemul are probleme în a identifica obiectele staționate. „Asta este o problemă mare, asta înseamnă că Tesla ne minte când ne vorbește de mașini autonome”, spune avocatul.

Tesla nu este singura companie care are probleme cu sistemele de pilot automat. Deocamdată sistemele nu sunt îndeajuns de sofisticate pentru a detecta un obiect staționat pe drum de unul care se află lângă drum.

Sistemul poate funcționa foarte bine pe autostradă deoarece este de așteptat ca acolo să se afle doar obiecte în mișcare și se prespune că șoferul va ocoli obiectul în cazul în care apare pe drum.

„Atunci când se utilizează programul Autopilot este responsabilitatea șoferului să rămână atent la mediul înconjurător și să fie gata să preia controlul asupra vehiculului în orice moment. Modul de Autopilot nu face ca mașina să devină imună accidentelor”, au declarat reprezentanții Tesla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Arstechnica