Elon Musk te lasă să folosești brevetele Tesla ca să salvezi planeta

Elon Musk te lasă să folosești brevetele Tesla ca să salvezi planeta

Elon Musk s-a gândit să facă o faptă bună și a decis să lase la liber brevetele de invenție ale Tesla, iar tu le poți folosi pentru a salva planeta, dacă vrei să respecți dorința fondatorului Tesla.

Antreprenorul a anunțat că toate brevetele de la producătorul auto Tesla sunt de acum în domeniul public deoarece dorește ca aceste tehnologii să fie folosite împotriva schimbărilor climatice.

Nu este vreo glumă de a lui Musk și el susține că nu va lua măsuri legale împotriva „oricui dorește să utilizeze tehnologia noastră cu bună-credință”. Mișcarea este una uimitoare deoarece în industria auto și IT fiecare idee și brevet de invenție sunt păzite bine pentru că valoarea sume importante de bani.

„Tesla a fost creată pentru a accelera apariția transportului durabil și, dacă deschidem drumul pentru a crea un vehicul electric atrăgător, dar apoi plantăm ”mine” de brevete în spatele nostru, acționăm împotriva scopului nostru principal”, susține Musk.

Mai mult, Elon Musk consideră că brevetele de invenție, de multe ori, blochează progresul și inovația și contribuie la îmbogățirea companiilor și a avocaților.

El spune că a simțit nevoia să breveteze tehnologia Tesla pentru a preveni ca marii producători auto să le copieze tehnologia și să-și folosească abilitățile de marketing și forța de vânzări pentru a acapara piața.

Pentru ca lucrurile să se schimbe este nevoie ca marii producători de automobile să renunțe mai repede la mașinile pe combustibili fosili. „Este imposibil pentru Tesla să construiască mașini electrice îndeajuns de repede și de multe astfel încât să combată emisiile de carbon”.

În același timp, costul mașinilor electrice trebuie să scadă pentru ca mai mulți oameni să aibă acces la el. În acest sens, Elon Musk a spus că va face restructurări ca să poată vinde mașina Model 3 la un preț mai mic. Va fi interesant de văzut cine și cum va folosit tehnologia Tesla.

Citește și:
Sursa: NDTV
Etichete: