22 ian. 2019 | 08:31

Tesla Model 3, în Europa: Când poți cumpăra cea mai ieftină mașină electrică a americanilor

ACTUALITATE
Tesla Model 3, în Europa: Când poți cumpăra cea mai ieftină mașină electrică a americanilor

Tesla Model 3 este cea mai ieftină mașină electrică a companiei conduse de Elon Musk și tocmai a fost certificată pentru comercializare în Europa.

De câțiva ani, Tesla trece printr-o perioadă financiară foarte dificilă, chiar dacă este cea mai populară creatoare de mașini electrice. Lansarea Model 3 ar fi trebui să remedieze această situație, dar au existat numeroase probleme pe partea de producție și nici procesul de certificare nu a fost unul foarte facil.

Din fericire pentru europenii care au visat la cea mai ieftină Tesla, există vești bune. Din păcate, nu vorbim chiar de cea mai accesibilă versiune de Tesla Model 3, ci de cea cu o baterie extinsă care costă un pic mai mult.

În orice caz, Tesla va livra primele unități de Model 3 începând cu luna viitoare în orice colț al bătrânului continent. Acest proces va fi posibil după ce autoturismul cu pricina a fost certificat pentru comercializare de către autoritatea RDW din Olanda. Datorită modului în care funcționează Uniunea Europeană, respectiva certificare facilitează comercializarea în întregul spațiu UE fără aprobări suplimentare de la fiecare stat în parte.

Această veste bună pentru compania americană vine la câteva zile după ce au fost anunțat schimbări semnificative în structurile Tesla, cu scopul obținerii unui profit infim. Până în trimestrul doi din 2018, gigantul a funcționat în pierdere. Trimestrele trei și patru s-au reflectat într-un profit infim, dar valorile respective au fost considerate excepții, mai mult decât o schimbare de trend.

CEO-ul a confirmat o scădere a forței de muncă în fabricile Tesla cu 7%. În plus, a încetat programul de referințe prin care actualii clienți ai brandului primeau niște bani în momentul în care aduceau clienți noi într-o reprezentanță. Într-o scrisoare deschisă adresată angajaților, Elon Musk și-a exprimat optimismul că disponibilitatea variantei un pic mai scumpe de Model 3 în Europa și Asia va facilita obținerea unui profit constant, indiferent cât este de mic.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele