Gorilla Glass 6 va face minuni pentru protejarea viitoarelor telefoane

Gorilla Glass 6 va face minuni pentru protejarea viitoarelor telefoane

Gorilla Glass a devenit în ultimul deceniu un standard în industria producției de gadgeturi când vine vorba de protejarea ecranelor la telefoane mobile, iar noul Gorilla Glass 6 este mai eficient ca niciodată.

Compania Corning din spatele panourilor de protecție Gorilla Glass face eforturi constante pentru îmbunătățirea performaneței creațiilor din portofoliu. În contextul în care telefoanele mobile de top sunt din ce în ce mai scumpe, iar înlocuirea unui ecran spart sau zgâriat agresiv a devenit exagerată, este de înțeles de ce s-ar investi sume foarte generoase în acest subiect.

În funcție de cât de precaut ești, s-ar putea să nu-ți fi scăpat niciodată telefonul personal din mână. Alte persoane au parte de un șoc pe marginea acestui subiect la fiecare câteva zile. Nimic nu se compară cu intensitatea trăirilor din momentul în care ți-ai scăpat smartphone-ul, este pe ciment cu ecranul în jos și te rogi să nu fi pățit ceva grav.

În trecut, Gorilla Glass s-a lăudat cu o anduranță sporită la zgârieturi inadevertente. Noul Gorilla Glass 6, pentru prima oară, pune accent pe rezistența la căzături. Aparent, compoziția sa a fost alterată pentru a rezista unui set de trânte succesive, fără un impact vizibil asupra panoului. În practică, conform spuselor celor de la Corning, după 15 contacte cu podeaua de la o înălțime de aproximativ un metru, aparatul a fost ca nou. În teorie, ar trebui să reziste cu rezultate similare și la căzături de la înălțimi mai mari decât atât, dar experimentele pe acest subiect nu au fost incluse în comunicat.

Comparativ cu soluțiile alternative existente în piață, noul Gorilla Glass 6 este de aproape două ori mai rezistent decât generația anterioară a aceluiași material și semnificativ mai eficient decât alte tipuri de protecție din piață. În piață, ar trebui să vedem primele produse cu Gorilla Glasss 6 cu puțin timp înainte de finele acestui an, deși s-ar putea să avem de așteptat până în 2019.