Telefonul Nokia la 100 de euro care își face treaba și nu regreți banii

Telefonul Nokia la 100 de euro care își face treaba și nu regreți banii

HMD Global și-a făcut un obicei foarte constructiv din a lansa terminale cu un raport preț/performanță foarte bun, iar Nokia 2.2 este cel mai nou aparat al producătorului finlandez.

Fără a fi subiectul multor zvonuri, Nokia 2.2 a fost anunțat oficial în urmă cu scurt timp. Terminalul bifează o serie de particularități actuale în materie de design. Este compact, are o crestătură discretă în partea de sus a ecranului pentru camera de selfie și reușește să se încadreze în aproximativ 100 de dolari sau 90 de euro.

Nokia 2.2 nu este revoluționar și nici nu-și propune, dar s-ar putea să fie aparatul pe care ți-l cumperi mergând de la premisa că ai făcut un compromis, doar pentru a-ți da seama că bifează toate particularitățile importantele pe care le dorești de la un smartphone.

În plus, te bucuri pentru aproximativ trei ani și de cea mai recentă versiune de Android de la Google, pentru că face parte din programul Android One. Interfața este aceeași pe care ți-o servește gigantul din Mountain View, iar upgrade-ul la Android Q a fost deja subiectul unei promisiuni din partea creatorilor.

Nokia 2.2 este un telefon cu o carcasă din plastic ce se ascunde în spatele unui panou IPS de 5,7 inci cu o rezoluție HD+ și o crestătură de tip picătură cu o cameră frontală de 5 megapixeli. Pe spate, are o cameră principală de 13 megapixeli cu un bliț de tip LED. Nu are senzor de amprentă ascuns pe undeva, dar suportă deblocarea facială.

La interior, ascunde un procesor Helio 22 cu un procesor quad core și, în funcție de buget, 2 sau 3GB de RAM. Cantitatea de memorie internă este de 16 sau 32GB și poate fi extinsă printr-un card microSD. Acumulatorul are 3000 mAh și se încarcă prin microUSB. Ca un detaliu interesant, are pe marginea din stânga un buton dedicat pentru apelarea Google Assistant.

Va fi disponibil pentru achiziție începând cu 11 iunie în culorile negru și argintiu. Versiunea cu 2GB RAM și 16GB de spațiu va costa 90 de euro, în timp ce saltul până la 3GB RAM și 32GB de spațiu se va reflecta într-o creștere de 12 euro a prețului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: