Nokia X71 vine cu o premieră pentru finlandezi: ce are special

Nokia X71 vine cu o premieră pentru finlandezi: ce are special

Finalandezii de la HMD au lansat cel mai nou smartphone din portofoliu. Nokia X71 vine la pachet cu particularități interesante de design și funcționalitate.

În cazul în care visai de mult timp la un Nokia cu specificații atrăgătoare, la scurt timp după lansarea vârfului de gamă Nokia 9 PureView, finlandezii au dezvăluit în Taiwan noul Nokia X71. Acesta este primul telefon Nokia lansat vreodată cu cameră frontală sub formă de perforație în ecran și primul gadget din seria X care se comercializează în afara Chinei. 

Nokia X71 este un terminal mainstream construit în jurul unui panou Full HD+ de 6,39 inci cu rame aproape inexistente, în concordanță cu trendul din piață. Terminalul se laudă cu un raport de 93% între suprafața utilă a ecranului și partea din față a telefonului. Perforația din ecran integrează o cameră de 16 megapixeli.

În ceea ce privește partea de performanță a telefonului, aceasta este asigurată de o combinație între un Snapdragon 660 cu 6GB RAM și o memorie internă de 128GB ce poate fi extinsă prin intermediul unor carduri microSD de până la 256GB.

Pe partea de din spate există nu mai puțin de trei camere principale cu brandingul Zeiss. Prima și cea mai importantă dintre ele are în spate un senzor de 48 de megapixeli. Pentru fotografii wide cu un câmp vizual larg există o cameră de 8 megapixeli, în schimb ce senzorul de adâncime folosește o cameră de 5 megapixeli. În stânga camerelor principale se găsește un bliț LED, în timp ce dedesubt a fost integrat un senzor tradițional de amprentă. Nu există mufă de căști.

La fel ca majoritatea telefoane lansate de HMD în ultimii ani, Nokia X71 face parte din programul Android One. Asta înseamnă că vine preinstalat cu Android 9.0 Pie și va beneficia de actualizări regulate într-o manieră similară cu terminalele Pixel. Acumulatorul este de 3500 mAh și se poate încărca rapid printr-un încărcător de 18W.

Noul Nokia X71 se va comercializa începând cu 30 aprilie la un preț de aproximativ 345 de euro. Conform zvonurilor din piață, la nivel global se va lansa în următoarele luni sub numele Nokia 8.1 Plus. nokia-x71-horizontal-front-1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI