Senzorul de amprentă de pe Nokia 9 poate fi păcălit cu un pachet de gumă

Senzorul de amprentă de pe Nokia 9 poate fi păcălit cu un pachet de gumă

Nokia 9 a primit o actualizare a sistemului de operare și acum sistemul de securitate cu amprentă poate fi păcălit și cu o gumă.

De obicei, actualizările sunt bine venite deoarece îți fac telefonul să funcționeze mai bine. Nu și în cazul acestui update pentru Nokia 9 Pureview. Un update cu bug-uri se pare că a stricat sistemul de autentificare prin amprentă și acum poate fi păcălit de oricine (fără să aibă amprenta înregistrată). Mai mult, telefonul poate fi deblocat simplu cu ceva banal precum un pachet de gumă.

Mai mulți utilizatori s-au plâns de acestă problemă în weekend (20-21 aprilie), după ce au instalat actualizarea sistemului de operare v4.22, ce a fost lansată pe 18 aprilie.

Acestă actualizare ar fi trebuit să îmbunătățească performanța scannerului de amprentă, astfel încât utilizatorii să nu mai fie nevoiți să apese atât de tare pe ecran pentru ca amprenta să fie acceptată. Actualizarea a „mers prea bine” și acum telefonul poate fi deblocat de oricine.

Nokia 9 – probleme mari cu senzorul de amprentă

Senzorul de amprentă al Nokia 9 este mediocru și funcționa greu și înainte de actualizare, după cum am notat în recenzia lui Nokia 9, pe care o poți citi aici.

Inițial se credea că acestă problemă a apărut după acestă actualizare, dar unii utilizatori au semnalat că problema se manifesta și înainte. Asta înseamnă că actulizarea doar a înrăutățit situația.

Reprezentanții Nokia nu au dat un răspuns oficial pentru acestă problemă și s-ar putea să mai dureze până când problema va fi soluționată, având în vedere că a fost Paștele catolic și urmează Paștele ortodox.

Între timp, utilizatorii de Nokia 9 sunt sfătuiți să treacă la un alt sistem de deblocare: recunoaștere facială, PIN sau parolă. Noi îți recomandă să folosești un PIN/parolă din șase cifre deoarece sistemul de deblocare facială nu este cel mai complex pe Nokia 9.

Citește și:
Sursa: ZDNet