08 mai 2019 | 15:05

Telefonul chinezesc care promite cel mai tare artificiu pentru pozele tale

ACTUALITATE
Telefonul chinezesc care promite cel mai tare artificiu pentru pozele tale

Oppo e una dintre companiile care s-au lăudat cu zoom optic mare pe un telefon. Mai nou, face minuni și cu un zoom digital ieșit din comun.

Oppo Reno e telefonul care concurează direct cu Huawei P30 Pro. Ambele promit zoom optic 5x și zoom 10x într-un sistem hibrid, dar Oppo merge un pic mai departe cu partea de zoom. P30 Pro are un zoom digital de 50x, ajutat de camera periscop. Acum, cu o actualizare, Reno poate ajunge la 60x.

Imaginea finală, desigur, nu va fi la fel ca una pe care n-ai folosit-o zoom-ul, dar dacă te interesează să prinzi chiar toate detaliile te-ar putea ajuta. Compania a publicat și un demo cu această versiune. Deocamdată, Oppo și Huawei sunt singurele companii care au mizat atât de mult pe partea asta de zoom.

În ceea ce privește opțiunile hardware, Oppo Reno are un ecran cu tehnologie HDR10+, ca Galaxy S10, și o carcasă din aluminiu destul de rezistentă la îndoire.

Reno are un ecran OLED de 6,6 inci, un procesor Qualcomm Snapdragon 855 de la Qualcomm și această versiune e cu zoom 10x. A doua versiune, ceva mai ieftină, are ecran de 6,4 inci și Snapdragon 710.

Ca să ai cu ce să compari, producătorii rival livreză telefoane cu zoom optic 2x. De la Apple până la Samsung, toți au mers pe această opțiune conservatoare. În practică, Huawei P30 Pro se descurcă bine atât pe 5x, cât și pe 10x. Pierzi foarte multe detalii când treci la zoom digital, dar asta e valabil pentru orice telefon, indiferent de nivelul de zoom. În ceea ce privește camera periscop, aceasta folosește un sistem de oglinzi care permite ca senzorul să fie mai departe de lentilele din obiectiv.

Asta ajută și la zoom, propriu zis, fix ca într-un teleobiectiv pentru aparatele foto clasice, fie ele DSLR, fie mirrorless.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele