Telefonul pliabil chinezesc care ar putea rivaliza cu Huawei și Samsung

Telefonul pliabil chinezesc care ar putea rivaliza cu Huawei și Samsung
Sursa foto: LetsGoDigital

Odată cu Samsung Galaxy S10, compania aceasta va lansa și un telefon pliabil – Galaxy F. Dar concurența deja se mișcă, iar acum vedem cum ar putea arăta telefonul pliabil al chinezilor de la Xiaomi.

Pe lângă telefonul pliabil de la Samsung, care a fost prezentat cât de cât într-o formă aproape de realitate, și Huawei lucrează la așa ceva. Până ca cele două companii, care se luptă pentru prima poziție în topul mondial, compania Royole s-a grăbit și-a lansat un fel de prototip pentru un telefon pliabil. L-a adus la CES 2019 și l-am văzut – e dezamăgitor.

Huawei își va prezenta telefonul pliabil, care beneficiază și de un modem 5G, la MWC 2019. Samsung îl va prezenta pe al său în cadrul evenimentului dedicat Galaxy S10. Iar Xiaomi e compania care vrea să le arate celor două că poate livra un telefon pliabil mai bun. Cel puțin așa reiese din informațiile disponibile la acest moment.

Xiaomi telefon pliabil (3)

Xiaomi telefon pliabil (3)

Telefonul chinezilor de la Xiaomi ar fi numit Dual Flex sau MiX Flex. E compus din trei părți, iar lateralele s-ar putea curba spre spate, ca să obții ceea ce ar putea trece drept telefon. Când telefonul e „desfăcut”, devine un fel de tabletă.

Xiaomi vrea să promoveze acest dispozitiv drept primul telefon cu dublă pliere. Sigur, poate spune ce vrea, dar compania susține că a lucrat foarte mult ca acest concept să poată fi materializat.

Ca hardware, te poți aștepta la ce-i mai bun, de la 8 GB de memorie RAM și procesor Snapdragon 855 până la o cameră de 48 megapixeli și Android Pie. Iar prețul va fi imens, așa cum va fi cazul și pentru telefonul pliabil de la Samsung sau de la Huawei. Huawei mai are însă avantajul că ar avea modelul 5G în acest dispozitiv. Altfel, pregătește un P30 pentru cine vrea un smartphone clasic.

Xiaomi telefon pliabil (6)

Xiaomi telefon pliabil (6)