Cum arată telefonul pliabil 5G al Huawei și când se lansează

Cum arată telefonul pliabil 5G al Huawei și când se lansează

Mobile World Congress din Barcelona se apropie cu pași repezi și orașul catalan devine locul unde se anunță și se prezintă cele mai noi smartphone-uri și alte inovații în domeniu. Huawei confirmă că va aduce telefonul pliabil 5G.

Compania chineză a publicat pe Twitter o fotografie unde se poate întrezări o parte dintr-un smartphone pliabil, însoțit de mesajul „conecting the future”. Huawei face marele anunț duminică seară, exact cu o zi înainte de debutul târgului, pe 24 februarie la ora 15:00 (ora României).

Noi vom fi acolo și-ți vom prezenta toate detaliile despre telefoanele Huawei ce vor fi anunțate acolo, noua serie de telefoane P30, dar și smartphone-ul pliabil.

La puțin timp înainte de acest mesaj oficial au apărut câteva imagini cu telefonul pliabil Huawei. Cei de la LetsGoDigital au realizat câteva randări grafice cu telefonul pliabil. Aceste randări au fost făcute pe baza brevetelor de invenție și pe informațiile care s-au scurs pe internet.

Telefonul este destul de arătos și se pare că se îndoaie la mijloc, la fel ca prototipul Samsung. Pare că are o cameră frontală și un port de încarcare USB-C. Acesta ar trebui să vină cu noul modem 5G Balong 5000 pe care Huawei la prezentat la Beijing, la finalul lunii ianuarie.

Compania chineză susține că acesta este primul modem single-cip care suportă standardele 2G, 3G, 4G, respectiv 5G. De asemenea, modemul poate atinge viteze de până la 4.6 Gbps pe download dacă se folosește banda de sub 6 GHz (spectrul principal utilizat pentru 5G), sau până la 6.5 Gbps pe spectrul mmWave de înaltă frecvență utilizat ca extindere pentru spectrul 5G.

Dacă mesajul Huawei publicat pe Twitter era prea criptic atunci află că într-un alt tweet reprezentanții companiei au promis că la MWC vom vedea „primul telefon pliabil cu conectivitate 5G”. Sigur, rețelele 5G încă nu sunt gata pentru aceste telefoane, însă asta nu oprește producătorii de telefoane să vină cu produse compatibile.

Citește și: