Telefoanele pliabile vor ajunge la 30 de milioane de utilizatori în 2023

Telefoanele pliabile vor ajunge la 30 de milioane de utilizatori în 2023

Samsung și Huawei deja au lansat fiecare telefoane pliabile anul acesta, iar trendul va avea o evoluție cel puțin interesantă.

Gartner, companie americană de consultanță și cercetare în domeniul IT, a realizat o cercetare care vizează atât piața computerelor, cât și cea a telefoanelor.

În ceea ce privește dispozitivele de tip desktop, compania susține că oamenii vor renunța din ce în ce mai mult la PC-urile tradiționale, dar acestea nu vor fi înlocuite complet. Vânzarea acestora va scădea totuși cu aproximativ 3% în 2019.

În general, piața telefoanelor va scădea și ea cu 0.5% în 2019, în comparație cu anul anterior. Totuși, în 2020 va urma să înregistreze o creștere de 1.2%.

Pe de altă parte, cererea pentru telefoane pliabile urmează să fluctueze. Gartner se așteaptă ca acest tip de smartphone-uri să rămână un produs de nișă în următorii cinci ani. Asta din cauza numeroaselor provocări legate de fabricația acestora. De asemenea, costul telefoanleor ar putea reprezenta o limită. Prețul curent de 2.000 de dolari ar putea reprezenta o barieră chiar și pentru cei care vor să adopte cât mai rapid cea mai nouă tehnologie.

Aceste telefoane pliabile vor ajunge să reprezinte 5% din piața smartphone-urilor high-end în 2023. Astfel, vor ajunge la 30 de milioane de utilizatori până atunci.

Oferta actuală de telefoane pliabile

Primul telefon pliabil a fost Royole FlexPai. În încercarea de a fi prima care livrează un astfel de design, compania nu a făcut o treabă prea bună.

Modele de telefoane pliabile de la Samsung și Huawei sunt cele preferate de utilizatori. Sistemele de pliare ale acestora sunt totuși diferite. În timp ce ecranul Huawei Mate X este complet orientat către exterior, Samsung se deschide exact invers, asemenea unei cărți.

„Ne așteptăm că utilizatorii vor folosi un telefon pliabil la fel cum folosesc un smartphone obișnuit, să îl ridice de sute de ori pe zi, să îl deschidă în mod sporadic și să tasteze pe ecranul de plastic, ceea ce ar l-ar putea zgâria destul de repede, în funcție de felul în care se pliază”, a declarat Robert Cozza, analist Gartner.

Citește și:
Sursa: ZDNet