06 apr. 2019 | 10:25

Cum faci curat pe desktop în Windows 10: micșorezi icoane, le ascunzi, ordonezi și nu numai

ACTUALITATE
Cum faci curat pe desktop în Windows 10: micșorezi icoane, le ascunzi, ordonezi și nu numai

Windows 10 este unul dintre cele mai bune sisteme de operare Microsoft, dar asta nu înseamnă că vei avea desktopul mai curat decât pe Windows XP sau Windows 7, dacă nu vrei.

În funcție de filozofia ta de viață și alte câteva particularități psihologice, există o șansă foarte mare să nu ai un desktop foarte curat. O sumedenie de scurtături către programe pe care le-ai folosit o dată sau fișiere pe care nu le-ai mai accesat de un an, au șanse foarte mari să-și găsească locul acolo. În teorie, nu există nicio problemă cu asta, dacă tu le găsești ușor pe toate și simți că acest mecanism te ajută să fii mai eficient.

S-ar putea însă să te afli în tabăra cealaltă. Îți dai seama că ai o problemă cauzată de sumedenia de icoane de pe desktop în Windows 10, dar nu ești sigur cum să o rezolvi.

Dacă vrei să știi cum faci curat pe desktop în Windows 10, mecanismul este foarte similar cu ceea ce ai fi făcut în Windows 7. Faci click dreapta pe desktop într-un spațiu liber și optezi pentru prima opțiune de sus – View, din meniul contextual. Imediat îți vor fi prezentate câteva variante.

În primul rând, poți ascunde toate icoanele de pe desktop cu opțiunea Show Desktop Icons. Poți modifica dimensiunea icoanelor de pe desktop, în cazul în care vrei spațiu pentru mai multe sau te ajută să fie mai puține. Poți alege Large (Mari) Icons, Medium (Medii) Icons sau Small (Mici) Icons. Dacă le-ai împânzit în fiecare colț al desktopului și nu le mai găsești ușor sau le-ai suprapus, din meniul View, fă click pe Auto arrange icons.

Dacă după ce ai dat click dreapta pe desktop alegi Sort By, îți poți sorta multitudinea de icoane după data în care au fos create, după nume, dimensiune sau tip. Sistemul este unul foarte eficient.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele