Microsoft îți aduce cele mai pretențioase jocuri de PC pe Xbox One

Microsoft îți aduce cele mai pretențioase jocuri de PC pe Xbox One

Dacă ți-ai dorit vreodată să te joci cele mai impresionante jocuri de PC pe cel mai mare ecran din casă, o poți face prin intermediul consolei Xbox One.

În cadrul celei mai recente conferințe de gaming a gigantului din Redmond, compania americană a dezvăluit un nou sistem de streaming de care te vei putea bucura deja. În cazul în care ai în aceeași casă un PC de gaming și o consolă Xbox One, jocurile tale de PC pot fi transpuse pe ecranul TV-ului conectat la Xbox. Funcția nu este neapărat revoluționară și s-ar putea să nu încânte pe toată lumea, dar îți face cu siguranță viața mai ușoară dacă vrei să ai jocurile preferat oriunde ești în casă.

Noul serviciu detaliat de oficialii companiei americane este posibil printr-o nouă aplicație intitulată Wireless Display descărcabilă de aici. Este important de reținut că nu contează de unde ai cumpărat sau descărcat jocurile cu pricina. Indiferent dacă sunt de pe Steam, Windows Store sau din altă parte, le poți avea pe Xbox One. 

Ca întreaga experiență să fie și mai facilă, interacțiunea cu jocurile se poate realiza folosind același controller de Xbox pe care îl folosești oricum în tandem cu consola ta Xbox One. În cazul în care nu vrei să te joci, ci doar să ții o prezentare PowerPoint pe consolă, interacțiunea cu ea se va face cu același controller.

Streamingul efectiv între aparate se face prin protocolul Miracast, dar noua aplicație Wireless Display facilitează procesul de stabilire a conexiunii și optimizare a streamingului în funcție de conținut. Atâta timp cât ai instalat aplicația pe consolă, din momentul în care apeși pe Windows + P, Xbox-ul din preajmă va apărea printre opțiunile de oglindire a conținutului. Dintr-un punct de vedere, poți transmite cam orice tip de conținut în acest fel, cu excepția celui protejat, precum Netflix.

Aplicația a trecut printr-o lungă perioadă de teste, dar acum este disponibilă pentru toți, cu o mică mențiune. Momentan, nu te poți juca titlurile de PC pe Xbox One folosind un mouse și o tastatură, doar cu un controller de Xbox.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: