Mexicanii și telefoanele false. Cum păcălesc sistemul în cazul unui jaf

Mexicanii și telefoanele false. Cum păcălesc sistemul în cazul unui jaf

Jafurile armate sunt destul de comune în capitala Mexicului, iar locuitorii au găsit o soluție pentru a nu-și pierde telefoanele: au telefoane false.

Călătorii recurg la o modalitate inteligentă prin care reușesc să păcălească hoții din autobuz. Aceștia își cumpără telefoane false ieftine pe care să le ofere jefuitorilor în timpul unui atac. Fake-urile sunt ieftine, costă între 15 și 25 de dolari americani. Totuși, sunt și destul de sofisticate. Sau suficient de reale pentru a-i putea păcăli pe cei care vor să le fure.

Aceste telefoane au un ecran foarte similar cu cel al unuia real. De asemenea, înăuntru se află o bucată de metal menită să ofere aceeași senzație ca unul pe bune atunci când este ținut în mână.

De ce mexicanii poartă telefoane false cu ei

Soluția a venit ca un răspuns pentru un fenomen în creștere din capitala statului. În Mexico City, în primele luni ale lui 2019, au avut loc în medie 70 de jafuri violente în fiecare zi. Două treimi dintre acestea au vizat pietonii de pe stradă, dar același număr este valabil și pentru pasagerii din autobuze. Între anii 2017 și 2018, aceste asalturi au crescut cu aproximativ 22%.

Un vânzător de telefoane false din Mexico City spune că vinde trei sau patru pe săptămână.

Unii merg chiar și mai departe de atât. Din motive de securitate, unii călători achiziționează telefoane mai scumpe, dar care sunt reale. Totul pentru ca nu cumva hoțul să se prindă că telefonul este unul fals și să înrăutățească astfel situația. Mai bine plătesc ceva mai mult pe un telefon prost decât să-și piardă iPhone-ul scump, motivează ei.

Jefuitorii au speriat și proprietarii unor magazine. Aceste telefoane false sunt populare și în rândul magazinelor care vând dispozitive electronice. Pentru a proteja telefoanele scumpe, cele expuse în vitrinele acestora sunt de cele mai multe ori fake-uri

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Snopes
Etichete: