Google face pași spre o mai bună securitate online pentru utilizatori

Google face pași spre o mai bună securitate online pentru utilizatori
Sursa foto: Google/Mielek | Kent Walker, Senior Vice President of Global Affairs

Google a anunțat marți, 14 mai, deschiderea oficială a Google Safety Engineering Center în München. Se va concentra pe menținerea utilizatorilor în siguranță pe internet.

Am aflat de la lansarea oficială de la München care este strategia Google în direcția creșterii securității și intimității online a utilizatorilor săi.

GSEC este o investiție pe termen lung de resurse și oameni, spune Kent Walker, Senior Vice President of Global Affairs. Va permite utilizatorilor să aibă control asupra propriilor date și să beneficieze de instrumente mai bune pentru a putea face acest lucru. În acest sens, Google va dubla numărul de ingineri de la München care lucrează pe domeniul securității. Vor ajunge la peste 200 până la finalul lui 2019.

Filiala din Germania este una importantă pentru Google. Inginerii de aici sunt cei responsabili pentru crearea celor mai importante produse pe care gigantul tech le oferă utilizatorilor pentru siguranță și intimitate în mediul online. Printre acestea se numără și Google Account, unde utilizatorii pot controla felul în care le sunt utilizate datele.

În mediul online, intimitatea joacă un rol important. Mai ales dacă suntem conștienți de cantitatea uriașă de date pe care giganții tehnologici o colectează despre noi. „Datele ne îmbunătățesc serviciile”, a spus Stephan Micklitz, Director of Engineering al GSEC în cadrul conferinței.

Pe de altă parte, Google face și bani din aceste date. Totuși, compania spune că folosește o cantitate foarte mică de informații despre noi pentru a câștiga bani. Ce contează cel mai mult este căutarea în sine, aproximativ 90%. Pe lângă asta, 5% contează unde te afli în momentul căutării și restul de 5%, sau chiar mai puțin, reprezintă orice alt tip de informații, lămurește Kent Walker.

Google susține organizațiile din Europa

Lupta contra abuzului online sau împotriva dezinformării sunt la fel de vechi ca Google Search în sine. Asta susține Kristie Canegallo, Vice President on trust and safety. Compania vrea să contribuie și la rezolvarea unor probleme.

La conferința de la München, compania a anunțat și lansarea Google.org Impact Challenge on Safety. Acesta este un grant în valoare de 10 milioane de euro prin care compania vrea să susțină organizațiile din Europa care lucrează la rezolvarea unor probleme de securitate: fie acestea combaterea urii sau a extremismului, de exemplu.

Prin aceasta, compania vrea să abordeze probleme care „nu încep când deschizi un laptop și se termină atunci când îl închizi, dar unde tehnologia tot poate avea un rol”, spun cei de la Google.

Citește și:
Etichete: