Surpriza Google când cauți Vrăjitorul din Oz: ce a pus pe prima pagină

Google are obiceiul să ascundă diverse elemente pe prima pagină. S-a întâmplat la Avengers: Endgame, se întâmplă acum cu Vrăjitorul din Oz. Dar de ce?

Când a fost lansat filmul Avengers: Endgame, Google a modificat prima pagină a motorului de căutare. Cu o simplă apăsare de buton, jumătate din rezultate dispăreau, cum a făcut Thanos cu lumea. Acum, Vrăjitorul din Oz e vedeta.

Filmul acesta a fost lansat în 1939 și pentru aniversarea a 80 de ani a producției Google a schimbat un pic prima pagină. E suficient să cauți Vrăjitorul din Oz pe Google, sau cu versiunea în engleză The Wizard of Oz, și-o să vezi ce a pregătit.

Cum arată prima pagină din Google cu Vrăjitorul din Oz

Așa cum te-a obișnuit motorul de căutare în ultimii ani, are în partea dreaptă o casetă cu informații suplimentare, de regulă luate din Wikipedia. Acum, pentru Vrăjitorul din Oz, acolo găsește o pereche de pantofi roșii. Dai click și intri într-o tornadă digitală.

Te regăsești în fața unei pagini monocrome, iar în dreapta, lângă caseta cu informații, ai o tornadă. Dai click și pagina iar se transformă.

Acest easter egg făcut de Google funcționează și pe web, și pe telefon. Dacă ai și sunetul pornit, o s-o auzi pe Judy Garland, care a jucat-o pe Dorothy, cum zice: „Nu-i niciun loc ca acasă” sau „Mătușă Em!”.

Dincolo de aceste transformări pentru ocazii speciale, cum ar fi 80 de ani pentru acest film clasic, cea mai populară schimbare e cu un doodle. Compania și-a făcut un renume din a celebra diverse zile mari cu un logo stilizat, videouri sau jocuri integrate în prima pagină.

În mai 2018, compania a făcut și un doodle în realitate virtuală. Creația a fost un tribut pentru stilul romantic al lui Georges Méliès. A fost, practic, un film mut numit Back to the Moon. În el vei vedea povestea unui iluzionist îndrăgostit de o regină care este răpită de un tip malefic.

Citește și: