24 iul. 2019 | 16:10

Surpriza Apple pentru iPhone 11: câte modele va lansa anul acesta

ACTUALITATE
Surpriza Apple pentru iPhone 11: câte modele va lansa anul acesta

Noul iPhone e așteptat cândva în septembrie, în prima jumătate a lunii. Numele nu-i cert dacă va rămâne iPhone 11, dar acum a fost confirmat numărul de modele.

După ce Apple a experimentat cu nume ca iPhone X și iPhone Xs, ca să marcheze ce-i 10 ani ai telefonului, acum ar fi tipul să revină la cifrele arabe. Astfel, iPhone 11 ar fi numele viitorului telefon. Tradițional, compania a prezentat noul telefon în prima jumătate a lunii septembrie. Acesta a ajuns în magazine în cam o săptămână.

Ultimele detalii despre iPhone 11 confirmă că, oricât ai aștepta, schimbări radicale nu vor fi. Va fi însă un alt design.

iPhone 11 va fi în trei versiuni, dar nu ca în 2018

În 2018, Apple a lansat iPhone Xs, Xs Max și Xr. Cel din urmă are un ecran mare, un preț mai mic, dar și câteva funcționalități în minus. În 2019, compania ar pregăti un iPhone 11, un 11 Max și un fel de 11R.

Modelele de iPhone 11 sunt cunoscute astfel: D42 (iPhone12,3) – în loc de iPhone XS, D43 (iPhone12,5) – în loc de Xs Max și N104 (iPhone12,1) – în loc de iPhone Xr. mai mult, primele două ar avea ecrane OLED Retina, în timp ce al treilea rămâne la Liquid Retina (adică LCD). Totodată, ar păstra și rezoluțiile de până acum. Nu e cert dacă diagonalele rămân aceleași.

Diferența ar fi că ansamblul dual de camere de pe iPhone 7 Plus va fi, în sfârșit, schimbat cu unul cu trei senzori. Cel mai probabil versiunea mai ieftină va avea tot două camere – decizie justificată de preț.

Apple insistă cu motorul taptic

Dacă ai folosit vreodată un iPhone din ultimele generații, probabil ai sesizat că vibrațiile sunt altfel. Motorul pe care îl folosește compania pentru așa ceva e creat special după cerințele sale. Deși informațiile de acum sunt incomplete, noul motor taptic pentru vibrații ar avea acum dublu scop: înlocuiește 3D Touch (acea apăsare fizică pe ecran) și poate fi configurat mai precis ca niciodată în funcție de aplicația care îl folosește.

Nu în ultimul rând, dat fiind că vorbim de un ansamblu nou pentru foto-video, Apple ar introduce cu iPhone 11 și Smart Frame. Nu e foarte clar ce face, dar ar trebui să te ajute să încadrezi mai bine o imagine în post-procesare. Practic, telefonul ar „reține” mai multe informații ca apoi să modifici mai eficient cadrul.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele