19 nov. 2018 | 12:40

PlayStation 5 ar putea fi lansat mai devreme decât credeai

ACTUALITATE
PlayStation 5 ar putea fi lansat mai devreme decât credeai

Discuțiile despre PlayStation 5 au fost destul de vagi, până acum, iar o dată de lansare a viitoarei console este încă necunoscută.

PlayStation 4 e o consolă de succes a generației actuale, dar Sony trebuie să privească spre viitor dacă vrea să aibă succes în continuare. Fără doar și poate, la PlayStation 5 se lucrează deja de ceva timp, iar acum aflăm și câte ceva despre data de lansare a viitoarei console.

Un utilizator de pe reddit, RuthenicCookie, a prevăzut că Sony nu va lua parte la E3 2019, iar previziunea acestuia s-a adeverit în scurt timp, când compania a făcut acest anunț oficial. Tot în cadrul aceleiași discuții, au apărut detalii cu privire la PlayStation 5, dar și la PSVR 2.

Astfel, conform acestei surse anonime, viitorul PS5 ar urma să fie dezvăluit la jumătatea lui 2019, iar acesta va avea parte și de o prezentare completă în cadrul unui eveniment PlayStation Experience. Consola de generație viitoare va ajunge pe piață fie în martie sau noiembrie 2020, la șapte ani distanță de lansarea PlayStation 4.

Majoritatea dezvoltatorilor de jocuri au deja kituri de dezvoltare pentru PlayStation 5, astfel că pot pregăti jocuri pentru viitoarea platformă. Conform zvonurilor apărute până acum, consola e un adevărat monstru, având în vedere că are un procesor Ryzen cu opt nuclee. Prețul ar trebui să fie undeva în jurul sumei de 500 de dolari.

Sony lucrează din greu la pregătirea viitoarei console, iar acesta e motivul principal pentru care nu participă la E3 2019. Dacă lansarea consolei are loc în 2020, aceasta va confirma o bună parte dintre zvonurile care au tot apărut despre aceasta. Realitatea virtuală ar urma să fie un element central al noii console.

Încă nu se știe dacă noua consolă va fi compatibilă cu titlurile de PS4, însă ar fi o manevră bună din partea Sony dacă ar face asta.