SpaceX confirmă eșecul ultimelor teste ale capsulei Dragon

SpaceX confirmă eșecul ultimelor teste ale capsulei Dragon

Testele efectuate de SpaceX săptămâna trecută pe nava spațială Dragon n-au decurs tocmai bine iar compania confirmă acum eșecul.

Un videoclip în care capsula Dragon a explodat a circulat pe internet în luna aprilie. Deși nu exista nicio confirmare, imaginile păreau să fie unele legitime. Acum SpaceX oferă detalii oficiale legate de respectivele teste.

Hans Koenigsmann, vice president of mission assurance, a confirmat că, într-adevăr capsula a explodat în urma testelor. Totul s-a întâmplat în timp de sistemul de propulsare SuperDraco era pus în funcțiune.

SpaceX a efectuat teste ale propulsoarelor Draco. Acestea sunt propulsoare mai mici care se găsesc și la bordul Dragon 1. Acestea au fost declanșate în două ture, fiecare pentru cinci secunde, iar testul respectiv s-a desfășurat normal. Totuși, problema a fost în cazul propulsorului SuperDraco.

„Exact înainte să declanșăm SuperDraco, a existat o anomalie iar vehiculul a fost distrus”, a declarat Koenigsmann.

Care sunt planurile SpaceX pe viitor

Nava spațială Crew Dragon pe care compania o testează urmează să fie folosită pentru programul NASA Commercial Crew. Aceasta va fi cea care va transporta astronauți către Stația Spațială Internațională și înapoi.

Hans Koenigsmann a mai menționat că ultimele teste nu aduc deloc vești bune în ceea ce privește programul companiei lui Elon Musk.

Ultimele evenimente ar putea duce la întârzieri. Misiunea prin care SpaceX vrea să trimită în spațiu un echipaj la bordul navei spațiale Dragon nu va putea fi efectuată, cel mai probabil, potrivit planului, în 2019. Ar putea avea loc în 2020.

NASA lucrează momentan cu compania lui Elon Musk pentru a investiga incidentul.

Testele au avut loc la locul de testare Landing Zone 1 din Cape Canaveral, Florida. Cei care erau în apropiere au putut observa fumul portocaliu care provenea de la clădirile companiei SpaceX.

Citește și:
Sursa: TechCrunch