Singurul joc Blade Runner ajunge pe GOG: a fost creat în 1997

Singurul joc Blade Runner ajunge pe GOG: a fost creat în 1997

Blade Runner este unul dintre cele mai relevante SF-uri din ultimele decenii și, chiar dacă avea șanse mari să nu fie produs vreodată, fanii genului îi caută în continuare semnificația.

Lansat în 1982, noire-ul științifico fantastic a avut o istorie foarte complicată. După ce că a întâmpinat dificultăți majore în strângerea finanțelor necesare, a fost un eșec semnificativ la capitolul încasări. La ora actuală, există foarte multe versiuni ale filmului și, în continuare se întreabă mulți dacă personajul central al peliculei este sau nu un Android.

După 15 ani, experiența spectaculoasă din pelicula lansată în 1982 a fost transpusă într-un joc video pentru PC, o aventură de tip point-and-click. Chiar dacă a fost destul de popular, titlul cu pricina risca să rămână doar o pagină în istoria jocurilor video, din cauza faptului că s-a pierdut codul sursă al creației. În consecință, o versiune digitală era foarte improbabilă.

Din fericire, comunitatea de fani împreună cu GOG.com a recreat Blade Runner pentru o nouă generație de gameri. Acesta poate fi achiziționat la ora actuală de pe magazinul online.

Inițial, pentru a te bucura de jocul Blade Runner în 2019, ar fi trebuit să utilizezi un instrument software intitulat ScummVM. Acesta nu este foarte ușor de utilizat și implica un volum semnificativ de pricepere tehnică. În plus, aveai nevoie de jocul original pentru a-l readuce în actualitate.

Versiunea care a ajuns pe GOG.com la prețul de 10 dolari nu are nevoie de niciun artificiu pentru a funcționa. O descarci și o poți juca fără emoții. În ceea ce privește povestea jocului, jucătorul joacă rolul lui Ray McCoy, un detective a cărui sarcină implică vânătoarea de replicanți, în aceeași perioadă cu protagonistul filmului, Rick Deckard. McCoy trebuie să găsească indicii, să interogheze martori, să identifice suspecți și, inevitabil, să distrugă câțiva androizi.

Blade Runner poate fi descărcat de aici la prețul de 9 dolari, pentru o perioadă limitată.

Citește și: