Explicația efectelor din Blade Runner 2049 „taie” din magia filmului

Blade Runner 2049 este unul dintre filmele care m-a încântat cel mai mult în 2017, dar din păcate nu a generat încasări spectaculoase.

Originalul Blade Runner din 1982 nu a fost neapărat un succes la box office. Cu toate acestea, a avut un număr mare de fani și, tocmai din acest motiv, a alimentat posibilitatea unei continuări. Din păcate, cei de 35 de ani care au trecut până la lansarea Blade Runner 2049 se pare că au fost totuși prea mulți.

Blade Runner 2049 a fost creația lui Denis Villeneuve, unul dintre cei mai apreciați regizori ai ultimului deceniu, cunoscut publicului de la noi pentru filme ca Arrival, Sicario sau Prisoners. Distribuția filmului i-a inclus pe Harrison Ford care și-a reluat rolul din filmul original, pe Ryan Gosling, Jared Leto și Robin Wright.

Detaliile de fond contează însă mai puțin. Important este că filmul e un spectacol vizual ce menține tonul și atmosfera primului Blade Runner, apelând totuși la o serie stufoasă de efecte speciale. Hologramele de dimensiuni generoase, panourile publicitare futuriste și gadgeturile specifice vremii au fost aproape integral realizat în post procesare. Deși ai fi tentat să crezi că filmul a fost filmat în mare parte în aer liber, clipul de mai sus ar trebui să te convingă în privința rolului pe care l-au jucat efectele speciale în Blade Runner 2049.

Clipul a fost publicat online de către Rodeo FX, aceeași companie care a publicat în trecut explicații detaliate pentru unele dintre cele mai spectaculoase scene din Game of Thrones. Dacă pelicula lui Villeneuve ocupă deja un rol important în sufletul tău, ar fi bine bine să nu vezi clipul de mai sus. Nu de alta, dar s-ar putea să spulbere un pic din farmecul filmului.

Chiar și scene care ar fi putut să fie realizate în realitate, s-au bazat aproape integral pe grafică asistată de computer. În orice caz, astfel de scurt metraje atestă evoluția efectelor speciale de la Hollywood și asta e cel mai important.

18:59 29.12.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video