Schimbările pregătite de Samsung pentru telefonul tău sunt ce voiai

Schimbările pregătite de Samsung pentru telefonul tău sunt ce voiai

Când Samsung a anunțat One UI pentru Android 9 Pie, a spus că vrea o interfața mai umană. Acum, cu One UI 2.0, s-a luat și mai în serios. Din primele screenshots cu noua interfață de Android, Samsung a îmbunătățit niște aspecte importante.

Spre deosebire de producători ca Google sau OnePlus, Samsung folosește o interfață proprie pentru Android. Din 2018, se numește One UI. De anul acesta, a fost rafinată cât să fie mai intuitivă și să te deranjeze mai puțin. Totodată, rămâne cea mai utilă interfață de până acum.

Odată cu One UI 2.0, deși Samsung o numește doar One UI cu Android 10, compania a ajustat grafică și a făcut dark mode ceva mai util. Astfel, când treci pe dark mode, schimbă și wallpaperul. E cam ca la iPhone în iOS 13, dar acum și pe Android.

Samsung vrea să ai mai puține distrageri, ceea ce nu-i o idee rea

One UI actualizare Android 10 Samsung (2)

One UI actualizare Android 10 Samsung (3)

După cum vezi din imaginile de mai sus, acum diverse notificări sau elemente de interfață ocupă mai puțin spațiu. În special pentru apeluri e o idee bună și foarte probabil au fost făcute ajustări și pentru aplicația de mesaje.

Când vine vorba de ajustările sistemului de operare per total, ai cele două exemple de mai jos. Samsung susține că, în funcție de modul în care se regăsește telefonul sau în funcție de imaginile afișate, textul sau pozele pot fi ajustate ca să-ți fie mai ușor să le vezi.

One UI actualizare Android 10 Samsung (5)

One UI actualizare Android 10 Samsung (4)

În timp de 2019 e despre dark mode, 2018 a fost despre digital wellbeing. Atât iOS, cât și Android au așa ceva. E un meniu în care îți este contorizat timpul pe care îl petreci pe telefon sau în diverse aplicații. Acum, Samsung susține că a îmbunătățit această aplicație ca să fie mai intuitivă și să te ajută, poate, un pic mai mult.

One UI actualizare Android 10 Samsung (1)

Până la finalul anului, One UI cu Android 10 ar trebui să ajungă pe telefoanele Samsung din 2019. Asta înseamnă toate cele trei modele de Samsung Galaxy S10, dar și pe cele două Galaxy Note 10. Nu ști, deocamdată, dacă seria Galaxy A va primi Android 10 anul acesta.

Sursa: Samsung