Când va ajunge în spațiu satelitul care se construiește singur

Când va ajunge în spațiu satelitul care se construiește singur

Curând, sateliții s-ar putea fi construi singuri, direct în spațiu, iar acest lucru este posibil datorită tehnologiei imprimantelor 3D.

Made in Space este o companie americană specializată în dezvoltarea de echipamente și dispozitive care să susțină explorarea spațială. Printre aceste echipamente se va numără curând și primul satelit care se construiește singur. Partea și mai interesantă e că acesta nu se va construi oriunde, ci o va face direct în spațiul cosmic. Avantajele în acest sens sunt numeroase.

Cât de multe beneficii aduce un satelit construit în spațiu

În mod evident, călătoriile în spațiu sunt extrem de dificile și necesită o serie de resurse, atât materiale, cât și financiare pentru a fi realizate. Tehnologia, de asemenea, reprezintă și ea un factor important în ecuație. Astfel că, fiecare lansare a unei nave spațiale în spațiu vine cu o limită: spațiul de la bordul său. Astfel că, în loc să trimită un satelit voluminos, gata asamblat, compania n-ar urma să trimită decât materia primă necesară pentru imprimantele 3D, iar aceasta ar fi mai ușor de depozitat și transportat la bordul unei nave.

De asemenea, sateliții gata asamblați de pe Pământ trebuie să fie foarte rezistenți și sunt construiți în așa fel încât să poată „supraviețui” forței unei lansări în spațiu. Astfel, dacă satelitul urmează să fie printat direct în spațiul cosmic, design-ul său ar putea fi unul ceva mai fragil, folosind astfel mai puțină materie primă.

Totuși, nu-ți imagina că tot satelitul va fi printat la bordul Stației Spațiale Internaționale. Made in Space a primit de la NASA peste 73 de milioane de dolari pentru a lansa Archinaut One, care își va construi singur panouri solare care vor genera de cinci ori mai multă energie decât unele tradiționale de aceeași mărime.

Proiectul este unul ambițios, iar lansarea satelitului urmează să aibă loc în anul 2022.

Sursa: Techcrunch