Bicicleta electrică cu panou solar imens nu mai are nevoie de priză

Bicicleta electrică cu panou solar imens nu mai are nevoie de priză

Viitorul mijloacelor de deplasare gravitează foarte mult în jurul propulsiei electrice, iar o bicicletă electrică ar putea fi soluția pe termen lung pentru toate nevoile tale citadine.

Mai mulți producători din industria auto și-au încercat norocul în ultimii ani cu biclete electrice menite să te ajute să te deplasezi mai ușor prin orașele aglomerate. Cele mai interesante proiecte din acest domeniu au venit însă de la companii noi care s-au angajat de la zero la un astfel de proiect futurist.

Una dintre cele mai interesante oferte din acest domeniu vine de la o firmă daneză cu sediul în Copenhaga. Creația cu pricina este intitulată Kvaern, iar designul său gravitează în jurul unor linii simple, fără a se distanța prea mult de ideea tradițională de bicicletă.

Compactă și drăguță, bicicleta cu pricina poate fi achiziționată împreună cu o baterie de dimensiuni generoase și un panou solar ce pare a fi surprinzător de eficient. Doar bicicleta te costă 999 de euro și funcționează pe principiul de pedal-assist. Asta înseamnă că implică să și pedalezi un pic, până să dobândească abilitatea de scooter, iar tu să devii brusc mai sedentar în spatele ghidonului.

La interior, Kvaern folosește un motor de 250W integrat în interiorul cadrului metalic. În condiții optime de drum și înclinație mică a pantei, te poți aștepta să prinzi o viteză maximă de 24 de kilometri pe oră în doar câteva secunde. Bateria îți este suficientă pentru aproximativ 50 de kilometri, până să fii nevoit să o reîncarci. E important de reținut că este foarte ușor să detașezi bateria și să o reîncarci rapid la priză.

[readmore]

Pentru 450 de euro în plus, pe lângă bicicletă poți achiziționa un panou solar și o baterie generoasă de 360wH. Cu acest pachet, ar trebui să nu întâmpini probleme dacă vrei să treci prin deșert doar cu ajutorul propulsiei electrice, fără să fii nevoit să cauți vreo priză. Bicicleta Kvaern și pachetul de încârcare mobilă ar trebui să poată fi achiziționate în această vară.

Citește și: