06 mai 2019 | 09:28

Samsung vrea să revoluționeze telefoanele mobile, din nou

ACTUALITATE
Samsung vrea să revoluționeze telefoanele mobile, din nou

Cei de la Samsung sunt foarte ambițioși când vine vorba de smartphone-uri, chiar dacă nu toate tentativele lor de a revoluționa domeniul sunt încununate de succes.

Deși multe dintre telefoanele de top care ajung pe piață au mai multe lucruri în comun decât ar trebui, există mai mulți jucători care încearcă să iasă în evidență. În fuga după terminale cu o ramă inexistentă și o față acoperită integral de un ecran utilizabil, companiile din industrie au apelat la o serie de tertipuri.

Unii au ascuns camera de selfie-uri într-un mecanism periscopic, alții au apelat la un sistem glisant. Cele mai populare soluții sunt însă crestăturile discrete în ecran și, de curând, perforațiile precum cea de la Galaxy S10.

Conform oficialilor Samsung, sud coreenii încearcă să ascundă camera de selfie-uri în spatele ecranului, fără să fie vizibilă în cea mai mare parte a timpului. Deși practica pare imposibilă la prima vedere, același lucru l-am spus în urmă cu câțiva ani, când au apărut zvonuri despre integrarea unui senzor de amprentă în spatele panoului.

Conform celor de la MyDrivers, un oficial Samsung a confirmat că gigantul sud coreean lucrează la dezvoltarea unei camere care să funcționeze în parametrii normali în timp ce este ascunsă sub ecran. În final, se va obține un telefon a cărei parte frontală este formată doar dintr-un panou utilizabil în totalitate, fără componente glisabile sau un sistem periscopic.

În trecut, au mai existat zvonuri referitoare la un astfel de proiect, dar nu s-a mai auzit nimic despre el. Existența acestui nou raport reconfirmă interesul coreenilor pentru subiect și atrage atenția asupra faptului că s-ar putea să fie mai aproape de materializare decât se credea inițial. Nu rămâne decât să sperăm că tehnologia cu pricina va fi integrată într-un smartphone de top într-o formă finală, gata pentru utilizare în masă. Nu-și dorește nimeni repetarea scandalului cu Galaxy Fold, telefonul de 2000 de euro pe care nu-l vom mai vedea probabil niciodată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele