Samsung pregătește telefonul revoluționar care are grijă de sănătatea ta

Samsung pregătește telefonul revoluționar care are grijă de sănătatea ta

Vezi poza de mai sus? Bine, așa ar arăta Samsung Galaxy S11. Sunt mai mult de trei camere foto acolo, pentru că producătorul vrea să integreze un senzor capabil să îți spună ce urmează să mănânci. E o tehnologie atât de futuristă, încât ar putea duce Galaxy S11 într-o zonă în care niciun alt telefon n-a fost.

Poți să zici că telefoanele au devenit banale, fără vreo mare schimbare de la an la an. Sigur, camere mai bune, baterii mai bune, ecrane mai bune, dar nimic radical. Așa că Samsung vrea să aducă un alt fel de revoluție. Dacă telefonul a devenit cel mai important companion, atunci să fie și un fel de sfătuitor.

Conform informațiilor neoficiale disponibile la acest moment, Samsung Galaxy S11 ar avea un senzor capabil să evalueze cât de sănătoasă e mâncarea pe care vrei s-o consumi. Senzorul acesta poate evalua în spectrul infraroșu calitatea alimentelor și, cuplat cu o aplicație specială, să-ți facă o analiză cât de cât precisă.

Samsung Galaxy S11 analiza spectru

Ce poate face o astfel de tehnologie? Ar putea, de exemplu, să-ți spună cât de dulce e un măr, cât de proaspăt e sau câte calorii poate avea. Iar asta cu caloriile s-a mai încercat, dar fără un succes real. Până și Huawei a experimentat cu așa ceva. Acum, Samsung ar vrea să mizeze pe hardware, nu doar software și inteligență artificială.

Samsung Galaxy S11 va avea și-o cameră de 108 megapixeli

Samsung Galaxy S11 tehnologie futurista

Samsung a dezvoltat deja senzorul foto de 108 MP. Iar Xiaomi, partenerul său în acest proiect, l-a pus deja pe un telefon. Compania n-a creat acest senzor doar ca să ai poze mai mari, ci ca să ai calitate mai ridicată în anumite scenarii, acolo unde senzorii actuali nu se descurcă prea bine.

Această creație are o dimensiune de 1/1,33 inci, ceea ce-l face imens pentru un telefon (ex.: telefoanele Samsung de acum folosesc senzori de 1/2,55 inci). E denumit ISOCELL Bright HMX și e capabil să capteze mai multă lumină. Totodată, ar putea filma 6K la 30 de cadre pe secundă. Și poate beneficia de smart ISO, adică un control mai mare asupra expunerii și luminozității unui cadru anume.

Pentru utilizatorul final, senzorul de 108 MP va fi folosit pentru a genera poze de 27 MP. Acestea sunt cadrele pe care le dai pe Instagram, pe Facebook sau le printezi. Printr-un proces denumit „pixel-merging”, camera captează mai multă informație pentru o poză care nu ocupă extraordinar de mult spațiu sau n-are o rezoluție mult prea mare.

Citește și: