22 feb. 2019 | 11:30

Samsung Galaxy S10 Plus are cea mai bună cameră de pe un telefon

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S10 Plus are cea mai bună cameră de pe un telefon
Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Dacă urmărești lumea smartphone-urilor, probabil știi ce este DxOMark și ce treabă fac oamenii de acolo. Ei iau telefoanele lansate, le folosesc și le analizează calitatea fotografiilor și clipurilor video realizate. Samsung Galaxy S10 Plus iese învingător.

În urmă cu câteva zile, Xiaomi a anunțat Mi 9, cel mai nou flagship al companiei. Pe DxOMark a apărut scorul acordat capacității de fotografiere a telefonului. Acesta a fost clasat pe locul trei, o performanță de invidiat pentru un telefon care costă doar vreo 400 de euro.

De atunci s-a lansat și Samsung Galaxy S10 și a fost și el analizat. Cei de la DxOMark au ajuns la concluzia că fratele mai mare, Samsung Galaxy S10 Plus, este telefonul cu cea mai bună cameră de pe piață în acest moment.

Samsung Galaxy S10 Plus a obținut un scor de 109 puncte pentru fotografie, la fel ca Huawei P20 Pro sau Huawei Mate 20 Pro. Cum a ajuns Samsung Galaxy S10 Plus să fie considerat cel mai bun? Datorită camerei de selfie care a obținut un scor impresionant de 96 de puncte, cu mult peste cele 72 de puncte la P20 Pro și peste cele 75 de puncte ale Mate 20 Pro.

Reprezentanții Samsung au lăudat capacitatea telefonului de a filma clipuri video, au spus că au un nou sistem de stabilizare și că telefonul poate filma HDR10+. Aceste lucruri se pare că nu i-au impresionat pe cei de la DxOMark, deoarece i-au acordat un scor de 97 de puncte pe video, același scor obținut de Mate 20 Pro și cu un punct mai puțin decât P20 Pro (98 de puncte).

Interesant este că Xiaomi Mi 9 reușește să obțină cel mai mare scor pe partea video (99 de puncte) fiind considerat cel mai bun telefon de pe piață la acest capitol.

Așadar, telefonul Samsung Galaxy S10 Plus face fotografii la fel de bune ca Mate 20 Pro sau P20 Pro, dar este mult mai bun pentru selfie-uri. Așa că dacă ești în căutarea unui telefon care să te pună într-o lumină bună poate ar trebui să încerci S10 Plus. Vezi aici ce telefon ți se potrivește în funcție de ce salariu ai.