Ce Samsung Galaxy S10 să ai în funcție de salariu: de la minim la Țiriac

Ce Samsung Galaxy S10 să ai în funcție de salariu: de la minim la Țiriac
Sursa foto: Seria Samsung Galaxy S10 și căștile Galaxy Buds. Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung Galaxy S10 a fost anunțat, ți-am zis tot ce-ar fi de spus despre el (până la review), dar, dacă vrei să cumperi unul, ce alegi? Ei bine, noroc cu acest ghid extrem de imparțial și obiectiv.

Samsung Galaxy S10 e disponibil în trei versiuni: Galaxy S10e, Galaxy S10 și Galaxy S10 Plus. De la stânga la dreapta, cresc performanțele și crește prețul. Fără îndoială e un telefon premium, indiferent la ce preț îl cumperi, doar că unele modele sunt mai scumpe și mai bune decât altele. Dar cum nu toată lumea își permite tot ce-i mai bun, un ghid se impune.

Ce Samsung Galaxy S10 să cumperi când ai salariul minim pe economie (sau pe-acolo)

Să zicem că vrei să faci un upgrade, ai spus că, în sfârșit, trebuie să te respecți și să alegi. În acest caz, Samsung Galaxy S10e este singura alternativă. Sigur, mereu poți alege un telefon de acum un an sau doi la un preț mult mai mic, dar nu asta e ideea, ci ce-i mai bun din noua serie.

Această versiune de Samsung Galaxy S10 îți oferă 6 GB de memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare (și suport pentru microSD de până la 512 GB), ecran Full HD+ AMOLED de 5,8 inci și două camere foto, iar una e capabilă să cuprindă până și o clădire. Mai multe informații despre el afli de AICI.

Ce Samsung Galaxy S10 să cumperi când îți rămân prea multe zile până la salariu

Rămâne o alternativă Samsung Galaxy S10e, e bun pentru aproape toată lumea, dar să zicem că ai și niște pretenții. Atunci se impune un Samsung Galaxy S10, în cea mai ieftină configurație. Asta înseamnă ecran de 6,1 inci QuadHD+ AMOLED, trei camere foto (una de zoom, în plus, față de cele de mai sus), 8 GB de RAM și 128 GB de stocare (suportul pentru microSD încă există) și scanner de amprentă în ecran.

Telefonul e bun, are cameră de selfie, e futurist, rezistă la apă. Iar toate detaliile despre el le ai AICI.

Ce Samsung Galaxy S10 să cumperi când ai cel puțin o mie de euro pe lună

Poți alege oricare dintre cele două de mai sus – sau o versiune mai bună de Samsung Galaxy S10 – și te poți gândi cu plăcere la un Samsung Galaxy S10 Plus, cea mai ieftină variantă. Asta înseamnă că te alegi cu un telefon care are 8 GB de memorie RAM, 128 GB stocare, ecran de 6,4 inci QuadHD+ AMOLED, dar două camere de selfie – cică ies portretele mai bine. Pe spate rămân tot trei camere.

Avantajul acestui telefon e că e mai mare, implicit și bateria e mai mare: 4.100 mAh. Am scris pe larg despre el AICI.

Singurul Samsung Galaxy S10 Plus pe care să-l iei când ești Ion Țiriac (sau pe-acolo)

Dacă până acum un an, iPhone era considerat telefon de bogați, mai nou și Samsung face o concurență serioasă. Așa ne-am ales cu Samsung Galaxy S10 Plus care se duce lejer peste o mie de euro. Dar și oferă de banii ăștia.

Cel mai scump Samsung Galaxy S10 Plus are 12 GB de memorie RAM, 1 TB de stocare și, fii atent aici, spate din ceramică pe alb sau negru. Da, desigur, păstrează toate celelalte caractestici: trei camere pe spate, rezistență la apă și mufă de căști în caz c-ai nevoie să pui muzică de pe telefon într-o limuzină vintage.

  • Preț: (se poate lăsa cu lăcrimat de ochi) 7.800 de lei la eMAG, PC Garage și cei doi operatori care au avut tupeul să-l listeze

Dacă ești contra curentului și lumea mainstream a consumerismului te scârbește, e în regulă, există oricând telefoane chinezești. Dar n-au spate din ceramică.