Cele mai rapide telefoane în 2019: ce smartphone să îți cumperi

Cele mai rapide telefoane în 2019: ce smartphone să îți cumperi

Cei de la AnTuTu și-au făcut un obicei din publicarea unui clasament lunar cu cele mai rapide telefoane. Mai jos se poate vedea cum arată top 10 la finele lunii ianuarie.

AnTuTu este cel mai popular benchmark de telefoane la nivel global. Chiar și înainte de lansarea oficială a anumitor gadgeturi, acestea ajung în clasamentul chinezilor cu nume de cod ce tind să se reflecte în numeroase speculații.

Tocmai pentru că au acces la un volum atât de mare de informații despre dispozitivele din piață, cei de la AnTuTu și-au făcut un obicei din publicarea lunară a unui top precum cel de mai jos. Acesta funcționează ca o referință perfectă, în cazul în care te gândești să-ți cumperi un smartphone, iar criteriul principal de achiziție este performanța brută. Pentru evaluarea eficienței camerei, te poți orienta în continuare către clasamentul de mobile al DxOMark.

Ai putea spune că multe dintre modelele incluse nu sunt neapărat disponibile la nivel global, dar chinezii au făcut eforturi importante legate de disponibilitatea smartphone-urilor din portofoliu în fiecare colț al lumii. Vor continua această practică în 2019 pentru a-și spori cota de piață.

Trecând însă peste detaliile de fond, Nubia Red Magic Mars continuă să fie pe primul loc al performanței, după ce s-a bucurat de același privilegiu în luna decembrie. Huawei Mate 20 este pe locul al doilea. În mod surprinzător, Mate 20 X este pe locul patru, iar Huawei Mate 20 Pro se află pe poziția a șaptea, chiar dacă toate trei folosesc același chipset creat in-house de Huawei.

Honor Magic 2 și Xiaomi Black Shark Helo ocupă și ele niște poziții privilegiate în top și, având în vedere prețul de achiziție, reprezintă niște soluții atrăgătoare dacă te gândeai de ceva timp la un smartphone de gaming.

Ianuarie nu a fost o lună încărcată de lansări de mobile, dar avem totuși doi noi intrați în clasament. Este vorba de Vivo Nex S și ASUS ROG Phone. Cele două gadgeturi au scos din top originalul Black Shark și Nubia X.

Top telefoane antutu