Samsung Galaxy Note 10 ar fi lansat în două variante. Care e pentru tine

Samsung Galaxy Note 10 ar fi lansat în două variante. Care e pentru tine

După ce Samsung a lansat patru versiuni ale Galaxy S10, coreenii ar aduce și două versiuni de Galaxy Note 10. Care sunt diferențele?

Potrivit informațiilor scurse pe internet, Samsung vrea să aducă pe piață două modele de Samsung Galaxy Note 10. Unul mai mic și unul mai mare. Este de așteptat ca un model să aibă un ecran de 6,75 de inci (SM-N975), iar al doilea un display de 6,28 de inci (SM-N970). Dar asta nu va fi singura diferență.

Ar trebui ca modelul mai mic, și mai ieftin, care s-ar intitula Samsung Galaxy Note 10e, să aibă o baterie mai mică, dar și cu o cameră mai puțin decât modelul de top.

Cei de la GalaxyClub au găsit codul EB-BN970ABU, ce corespunde modelului cu numărul SM-N970 și indică faptul că acesta ar avea o baterie de doar 3.400 mAh. Asta înseamnă că bateria de pe acest model va fi mai mică decât oricare alta de pe un Note din ultimii ani. De fapt, va fi doar cu puțin mai mare decât bateria de 3.000 mAh găsită pe Galaxy S10e.

Ce alte funcții vei avea pe Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy Note 9 are un acumulator de 4.000 mAh, iar Galaxy Note 10 ar avea unul de 4.500 mAh. Diferența de 1.000 mAh dintre modelul de 6,28 de inci și cel de 6,75 de inci mi se pare uriașă. Cumperi un Note 10, dar, de fapt, mai bine ai lua modelul vechi.

Ideea din spatele acestei decizii, dacă se dovedește a fi adevărată, este aceea de a duce telefoanele Samsung în mai multe piețe, în locuri unde oamenii nu vor sau nu pot să cheltuiască 1.000 de euro pe un smartphone. Pe lângă aceste două variante, este de așteptat să vedem și o variantă 5G a telefonului.

Una dintre cele mai interesante funcții ale noului telefon se numește Air Mouse. Astfel, stylus S-Pen ar trebui să funcționeze exact ca un mouse wireless în interfața telefonului. Încă nu-mi dau seama cum ar fi util sau cum ar funcționa așa ceva, dar vom vedea la lansare.

S-Pen-ul va avea un vârf de 0,7 mm și 4096 de niveluri de presiune, la fel ca în cazul celui de pe Note 9. S-Pen ar trebui să funcționeze și cu DEX-ul (desktop mode) și cu ajutorul lui vei putea acționa de la distanță camera telefonului și alte aplicații.

Despre camerele foto regăsite pe Samsung Galaxy Note 10 și felul cum sunt aranjate poți citi aici. Cert este că nu trebuie să te aștepți ceva radical de la Note 10 deoarece Samsung păstrează „ciudățeniile” pentru smartphone-urile din seria Galaxy A.