România, în topul țărilor care trebuie vizitate: cât de mult te va costa asta

România, în topul țărilor care trebuie vizitate: cât de mult te va costa asta

Conform unui clasament publicat de Airbnb, România se află în top 5 cele mai interesante țări care trebuie vizitate în 2020. Deși ai crede că avem doar de câștigat dintr-o astfel de prezență în top, popularitatea țării noastre te va costa scump.

După Statele Unite ale Americii, Spania, Thailanda și Australia, țara noastră se află în cel mai recent top Airbnb al țărilor pe care trebuie să le vizitezi. Ca referință, Airbnb este alternativa la Booking pe care o folosesc foarte mulți oameni pentru a-și găsi un loc de cazare în diverse localități ale lumii.

Estimările Airbnb pentru anul viitor arată că numărul rezervărilor va crește cu 300% față de acest moment. Din păcate pentru românii obișnuiți, interesul sporit al turiștilor se va reflecta într-o creștere semnificativă a prețurilor practicate de lanțurile hoteliere din România.

În timp ce turiștii străini se bucură în 2019 de prețuri rezonabile la mâncare și băutură, cel puțin când vine vorba de București, situația se va schimba drastic, în curând. Chiar dacă prețurile pentru vizitarea unor obiective turistice vor rămâne probabil neatinse, este descurajantă explozia prețurilor la cazare în capitală.

”În 2017, românii sau turiștii străini care voiau să vină în România scoteau în jur de 150 euro pe o minivacanță de 2-3 nopți, de cuplu, acum ajunge undeva la 300 euro.”, a explicat consultantul în turism Andra Pascu. Cu alte cuvinte, proprietarilor de hoteluri și pensiuni nu le pasă dacă vine un german în vizită cu un salariu de 2500 de euro sau un român cu salariu de 500 de euro, prețurile practicate vor crește din ce în ce mai mult. 

În ceea ce privește popoarele care ne calcă cel mai mult pragul, primii pe listă sunt nemții. Aceștia sunt urmați îndeaproape de francezi și israelieni. Biletele ieftine de avion către România se numără printre argumentele influxului de turiști. Cele mai vizitate locații din România sunt Valea Prahovei, Transfăgărășanul, Delta Dunării și litoralul Mării Negre. Dintre orașe, după București, turiștii preferă Iași, Cluj și Timișoara.

Citește și: