Logan cu facelift: Renault a adus în România o Dacia ceva mai arătoasă

Logan cu facelift: Renault a adus în România o Dacia ceva mai arătoasă

Logan a pornit de la Dacia și-a fost prima mașină care a dus la renașterea fabricii. Renault a extins însă foarte mult produsele companiei, iar acum cel mai nou model a ajuns în România.

La salonul auto din Moscova, în 2018Renault a anunțat o serie nouă de mașini bazată pe modele Dacia deja cunoscute. Printre noile mașini se numără și Logan Stepway, vândut sub marca Renault și nu Dacia. Modelul în cauză e fabricat în Rusia, iar recent a fost văzut în România.

Cele două imagini de mai jos îți arată un Renault Logan Stepway similar modelului Dacia, dar cu emblema companiei franceze. După cum poți vedea în poze, are faruri care poartă semnătura luminoasă a mărcii Renault și stopuri cu un nou design și lumini LED.

Noile farurile pot fi regăsite deja pe noile versiuni ale gamei Logan și Sandero pe piețele europene. Stopurile sunt noi și se prea poate ca acesta să fie începutul unei extinderi de gamă și sub marca Dacia, nu doar Renault. Primul care ar beneficia de o îmbunătățire ar fi Sandero, cel mai probabil în toamnă, la Frankfurt. Acesta ar fi construit pe platforma CMF a Alianței Renault – Nissan – Mitsubishi și ar avea un design nou. Logan va urma, la o distanță nu foarte mare de Sandero, posibil la Geneva 2020, notează Profit.ro, care a și publicat cele două imagini de mai jos.

Dacia-Logan-Facelift
Renault Logan, adică o Dacia Logan cu facelift. Imagini via Profit.ro

Dacă ești curios în privința modelului Logan Stepway, această Dacia Logan mai arătoasă, ai aici o galerie foto cu această mașină. A debutat deja în Rusia, la un preț de 8.000 de euro, și pe lista dotărilor se mai numără lumini de zi cu LED și o baterie cu capacitate crescută. Asta și pentru că, în Rusia, temperaturile sunt mai scăzute decât în alte țări în care Renault vinde mașini dezvoltate sub marca Dacia și apoi rebranduite.

Gama Stepway din Rusia are un motor alimentat cu benzină, de 1.6 litri, cu trei niveluri de putere: 82, 102 și 113 CP. E disponibilă și-o versiune numită Logan Stepway City – caroserie vopsită într-o nuanță de roșu (are 113 CP și de o transmisie CVT).

Cea mai lentă motorizare ajunge de la 0 la 100 km/h în 15 secunde, dar există și o versiune de 90 CP 1.5 litri pentru cine preferă diesel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: