Dacia Logan, reinventată. Renault a pregătit câteva modele deosebite

Dacia Logan, reinventată. Renault a pregătit câteva modele deosebite

Renault va prezenta, în Rusia, noi modele pentru următorii ani. Stepway devine un brand în sine, iar noul Logan arată superb. Dar nu vor fi sub marca Dacia, încă.

La salonul auto din Moscova, din 29 august, Renault va prezenta un Logan Stepway, dar și Sandero și Dokker sub această marca. Astfel, după Dacia, Stepway devine un brand mai puternic în portofoliul companiei franceze.

Pentru evenimentul din Moscova e așteptat și un automobil similar BMW X4, dar mai ieftin. Se prea poate să fie Logan Stepway, deși ne putem aștepta la mai mult (cel puțin conform promisiunilor inițiale). Oricum, câteva elemente de design sunt similare între acest model și schița Renault.

Logan Stepway, vândut sub marca Renault și nu Dacia, va fi fabricat în Rusia și, cel mai probabil, n-o să fie prea curând în România.

Renault Dokker si Logan Stepway

Renault Logan Stepway va fi semnificativ diferit de versiunea sa obișnuită cu care ești obișnuit din România, unde poartă marca Dacia. Cu o gardă la sol de 195 mm, mașina este aproape la fel de înaltă ca Dacia Duster.

Logan Stepway va fi echipat și cu lumini LED în forma literei C, la fel ca restul automobilelor Dacia vândute sub brandul Renault, și se vor regăsi și binecunoscutele ornamente specifice gamei Stepway. Va beneficia și de un nou model de jante.

Logan, Sandero și Dokker Stepway vor fi prezentate la salonul auto de la Moscova, dar vânzările pentru primele două modele vor începe din această toamnă pe piața din Rusia. Abia din 2019 modelul Dokker ajunge pe piață.

Renault Sander si Logan Stepway
Sandero și Logan Stepway.

În ceea ce privește motorizările, știm că Logan Stepway este disponibilă doar cu motoare de 1,6 litri capacitate, pe benzină, dar în trei versiuni: 82, 102 și 113 cai-putere și cutie de viteze manuală.

Cea mai puternică motorizare va fi disponibilă cu transmisie CVT pentru versiunea Logan Stepway City, pe care o vei recunoaște datorită culorii distincte. Logan Stepway va veni la bord și cu tehnologii noi: scaune încălzite, senzori de parcare, sistem infotanment, compatibil atât cu Android Auto, cât și cu Apple CarPlay.

Acum mai poți spera că astfel de modele vor fi vândute și oficial în România sub marca Dacia. Cel puțin Dacia Logan Stepway nu sună deloc rău, deși e un nume ciudat de lung.

Citește și:
Sursa: Motor 1