15 ian. 2019 | 12:36

Dacia superbă pe care n-o poți avea în România, deși a fost lansată deja

ACTUALITATE
Dacia superbă pe care n-o poți avea în România, deși a fost lansată deja

Brandul Dacia a crescut enorm în ultimii 10 ani. Iar 2019 nu va fi lipsit de surprize. Una dintre ele a debutat deja, iar Renault are planuri mari pentru o serie de mașini. Din păcate, seria nu va fi și în România.

La salonul auto din Moscova, Renault a anunțat o serie nouă de mașini bazată pe modele Dacia deja cunoscute. Astfel a apărut Logan Stepway, vândut sub marca Renault și nu Dacia, e fabricat în Rusia. Totodată, Renault Logan Stepway e diferit de versiunea sa obișnuită cu care ești obișnuit din România, unde poartă marca Dacia.

Cu o gardă la sol de 195 mm, mașina este aproape la fel de înaltă ca Dacia Duster. Totuși, modelul cu cutie automată are o gardă la sol de 172 mm.

La același salon auto au mai fost prezentate Sandero și Dokker Stepway. Primele două debutează în același timp, în timp ce modelul Dokker ajunge pe piață mai târziu.

Renault Logan Stepway a debutat deja în Rusia, la un preț de 8.000 de euro, și pe lista dotărilor se mai numără lumini de zi cu LED și o baterie cu capacitate crescută. Asta și pentru că, în Rusia, temperaturile sunt mai scăzute decât în alte țări în care Renault vinde mașini dezvoltate sub marca Dacia și apoi rebranduite.

Va fi disponibil și un set de jante cu un design diferit față de ce oferă Dacia în România în gama Stepway. Foarte probabil acestea vor ajunge în România mai devreme decât mașina. Altfel, gama Stepway din Rusia are un motor alimentat cu benzină, de 1.6 litri, cu trei niveluri de putere: 82, 102 și 113 CP. E disponibilă și-o versiune numită Logan Stepway City – caroserie vopsită într-o nuanță de roșu (are 113 CP și de o transmisie CVT).

Cea mai lentă motorizare asigură 15 secunde de la 0 la 100 km/h, dar există și o versiune de 90 CP 1.5 litri pentru cine preferă diesel. Da, Rusia încă nu a spus ce atitudine va avea față de motoarele pe motorină, spre deosebire de declarațiile și deciziile cât de cât radicale din Europa.

Fotografii cu Logan Stepway lansată în Rusia

Dacia Logan Stepway

Dacia Logan Stepway

Dacia Logan Stepway

Dacia Logan Stepway

Dacia Logan Stepway

Dacia Logan Stepway

Dacia Logan Stepway