Orange și Vodafone au rezolvat problemele. Ce s-a întâmplat cu rețelele

Orange și Vodafone au rezolvat problemele. Ce s-a întâmplat cu rețelele

Clienți Orange și Vodafone au întâmpinat probleme cu rețelele celor doi operatori. Între timp, acestea au fost rezolvate și am aflat ce s-a întâmplat.

Pe 12 februarie, abonați Orange și Vodafone s-au plâns că nu pot efectua apeluri, dar nici primi. Unii dintre aceștia au spus că nu se pot conecta nici la internet.

La 17:41, Orange ne-a informat că problema a fost remediată. Între timp, am primit un răspuns oficial și din partea Vodafone. Acest operator susține că problemele au fost rezolvate la 17:30.

„În cursul după-amiezii de astăzi (12 februarie 2019 – n.r.), un număr restrâns de clienți din orașele Sighișoara, Odorheiul Secuiesc și din zona Bâlea Lac nu au putut utiliza serviciile de voce și date. Problema a fost remediată în cel mai scurt timp posibil, situația fiind cauzată de o defecțiune la un echipament”, au declarat pentru PLAYTECH reprezentanți Vodafone.

„Sunt niște stații afectate în județul Mureș unde sunt dificultăți, dar este un procent mic, undeva la 2%. Se lucrează la remediere. Se estimează că în cam o oră o să se rezolve problema”, a explicat un reprezentat Orange România pentru PLAYTECH în jurul orei 16.

În afară de aceste detalii oficiale, încă nu-i clar dacă în cazul din Sighișoara a fost vorba de distrugerea unui echipament sau, pur și simplu, de proasta funcționare a acestuia. La ora publicării acestui articol, ambii operatori susțin că au rezolvat problemele și atât serviciile de voce, cât și de date ar trebui să fie în parametri normali de funcționare.

În noiembrie 2018, Vodafone a avut probleme mai grave în vestul României. La acel moment, clienți din județele Arad, Timiș, Bihor, Caraș Severin și Hunedoara au întâmpinat situații de congestie sau lipsă semnal.

Vodafone și Orange sunt cei mai mari doi operatori telecom din România, după numărul clienților. Următoarele două poziții în clasament sunt ocupate de Telekom, respectiv grupul Digi | RCS-RDS.

Citește și:
Etichete: