Premiera Orange pentru România o să te facă să vrei un telefon nou

Premiera Orange pentru România o să te facă să vrei un telefon nou

Începând cu 21 ianuarie 2019, clienţii Orange România pot încerca o nouă tehnologie care o să te facă să vrei un telefon nou.

Clienții Orange România vor putea folosi HD Voice Plus, o tehnologie care îmbunătățește calitatea convorbirilor și ar trebui să-ți ofere un sunet mai bogat, mai clar și mai natural. Acestă performanță este realizat prin utilizarea unei game de frecvențe audio dublă faţă de apelul 4G clasic.

HD Voice Plus reprezintă o premieră atât pentru utilizatorii de telefoane mobile din România cât şi o noutate la nivelul grupului Orange deoarece românii sunt primii care vor avea acces la acest serviciu.

Noua tehnologie, denumită în mod tehnic EVS (Enhanced Voice Services), îmbunătăţeşte calitatea apelurilor 4G, reducând în acelaşi timp zgomotul de fundal.

EVS este disponibilă doar pentru apelurile realizate între telefoanele compatibile cu noua tehnologie. Aceasta nu necesită activări suplimentare fiind disponibilă tuturor clienţilor care efectuează apeluri 4G, atât abonaţi cât şi utilizatori de cartele PrePay, cu telefoane compatibile HD Voice Plus.

Dacă vrei să vezi și tu ce aduce în plus HD Voice Plus atunci trebuie să ai un telefon compatibil. Cei de la Orange ne-au dat o listă cu telefoane capabile să suporte asta și este una destul de scurtă.

Așa că dacă ai unul dintre telefoane LG G7, Huawei Mate 20 PRO, Samsung Galaxy Note 9, Sony Xperia XZ2 şi Sony Xperia XZ3 atunci te vei bucura de o conversație 4G mai bună. De menționat este că un astfel de apel va fi posibil doar între două persoane care au unul dintre aceste modele, adică de la Note 9 la Mate 20 Pro, dar nu și de la Mate 20 Pro la Motorola G6, de exemplu.

Toate aceste modele vor primi treptat actualizări ale sistemului de operare până la sfârşitul lunii februarie.

Interesant este și că cei de la Orange menționează că HD Voice Plus este disponibil pe acele modele de mai sus cu mențiunea „cumpărate din reţeaua Orange”. Asta înseamnă că modele compatibile cumpărate la liber de pe eMAG sau Amazon nu vor beneficia de acestă facilitate?

Citește și:
Etichete: