O să poți printa piese de muzeu la tine acasă, că asta e lumea în care trăim

O să poți printa piese de muzeu la tine acasă, că asta e lumea în care trăim

În cazul în care nu reușești să ajungi la muzeu, cei de la Smithsonian se gândesc la tine și te vor lăsa să-ți printezi 3D obiectele de artă direct la tine acasă.

Institutul Smithsonian are în componența sa 19 muzee și nouă centre de cercetare în lume, iar acum vrea să îți ofere opțiunea să vezi operele de artă pe care le deține fără să mergi neapărat la muzeu.

Rețeaua de muzee îți poate da randări 3D ale obiectelor din colecția sa. Chiar mai mult de atât, îți va oferi planuri pentru a le putea printa singur pe unele dintre acestea cu ajutorul propriei imprimante 3D.

Partea și mai interesantă o reprezintă varietatea de opere de artă pe care le vei putea printa 3D. Astfel, vei putea avea la tine acasă replici ale unor fosile, de exemplu, dar și lucruri mai complexe, precum o replică a capului lui Abraham Lincoln.

Institutul Smithsonian te lasă să-i printezi 3D obiectele din colecție

Totuși, care ar fi scopul acestei idei inedite? Institutul Smithsonian vrea ca oamenii să aibă șansa să vadă îndeaproape obiectele de artă din colecția sa, și să poată face acest lucru în număr cât mai mare. Astfel, proiectul ar fi destinat celor care nu au șansa să călătorească pe distanțe lungi pentru a ajunge la unul dintre muzele sale.

În plus, tehnologia pe care o oferă ar putea fi folosită și în scopuri educative. Astfel, profesorii ar putea folosi planurile pentru a printa 3D obiectele de artă din colecție, pe care le vor arăta a cursuri.

Totuși, nu ai nepărat nevoie de o imprimantă 3D pentru a putea vedea replicile. Acestea sunt disponibile și online și îți poți face o idee mai bună despre cum arată o operă de artă, mai bine decât ai vedea într-o simplă poză.

Cei de la Smithsonian adaugă artefacte noi în colecție în fiecare zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Lifehacker
Etichete: