Uită de FaceApp și vezi cum ai arăta dacă ai fi o operă de artă

Uită de FaceApp și vezi cum ai arăta dacă ai fi o operă de artă
10:02 23.07.2019

FaceApp a făcut valuri recent, însă este vremea să uiți de ea. Această aplicație te transformă într-o operă de artă.

Cercetători ai laboratorului IBM Watson AI din cadrul MIT au un nou proiect numit AI Portraits. Aplicația web pe care au făcut-o îți transformă fotografia într-o operă de artă. Practic, ai putea vedea cum ai arăta dacă un celebru artist ți-ar fi făcut portretul.

Cum funcționează AI Portraits Ars

Aplicația folosește un sistem de inteligență artificială care utilizează rețele generative adversariale (GAN) pentru a-ți reconstrui portretul de la zero. Asta face ca rezultatul să fie unul mai realist decât în trecut.

AI Portraits Ars are peste 45.000 de portrete celebre din istorie în baza de date. AI va determina ce stil să folosească în funcție de fotografia încărcată de tine, apoi imaginea este reconstruită, astfel încât să fie similară cu originalul. Diferite poze cu tine vor duce la rezultate diferite în ceea ce privește stilul. Așa că ar fi bine să încerci mai multe poze dacă ești curios de rezultat.

De ce nu poate fi comparată cu FaceApp

Spre deosebire de FaceApp, cercetătorii te anunță încă de la început că imaginile nu sunt stocate undeva, ci sunt șterse imediat ce portretul este realizat. „Fotografiile tale sunt trimise la server pentru ca portretele să fie generate. Nu folosim date din fotografiile tale pentru niciun alt scop și le ștergem imediat”, ești anunțat când încarci o fotografie.

Proiectul este o metodă interesantă de a pierde timpul și de a vedea în ce stil artistic te-ai integra, în funcție de față, postură, culoare și așa mai departe. Poți să intri aici dacă vrei să încerci și tu.

Procesul durează câteva zeci de secunde și trebuie să ai răbdare. Totuși, să nu te aștepți ca zâmbetul tău să fie reprodus sub forma unui portret pictat. În trecut, oamenii zâmbeau foarte rar pentru portrete. deoarece acestea erau asociate mai mult cu latura comică a artei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Techcrunch