Primarul din România speriat de tehnologie. Vrea să interzică antenele 5G

Primarul din România speriat de tehnologie. Vrea să interzică antenele 5G

Tehnologia 5G este una destul de nouă și mulți români nu s-au hotărât încă dacă vor să o accepte sau nu în viața lor. Este și cazul unui primar din România.

Anunțul prin care Guvernul României comunica strategia 5G pentru țara noastră a stârnit destul de multe controverse în rândul românilor. Multe dintre reacții s-au bazat pe teama de noua tehnologie, care ar face, potrivit unora, mai mult rău decât bine în țara noastră.

La fel pare să creadă și Ioan Popa, primarul municipiului Reșița. Acesta ar putea urma să interzică amplasarea antenelor 5G în orașul pe care îl administrează. Printre argumentele pe care acesta le invocă se numără efectele negative ale radiațiilor pe care aceste antene le-ar emite.

„Este vorba despre faptul că efectele acestor radiaţii, încep să fie evidenţiate tot mai serios de analizele ştiinţifice. Şi atunci, nu văd ce sens are să expun populaţia unui oraş la aşa ceva, doar din dorinţa de avea viteză mai mare pe Internet, în orice loc, în orice moment”, a declarat Ioan Popa, primarul orașului Reșița.

De asemenea, Ioan Popa spune că ar urma modelul altor state europene mai bine dezvoltate ca România. Pentru a-și susține argumentul primarul dă exemplul orașului Bruxelles, unde rețeaua 5G a fost interzisă.

Cât de periculoasă este implementarea rețelei 5G în România

Părerile în ceea ce privește implementarea rețelei 5G sunt împărțite. În general, oamenilor le este dificil să accepte noul, iar acest lucru ar putea fi motivul pentru care tehnologia a stârnit anumite frici, mai mult sau mai puțin întemeiate, în rândul acestora.

Principalul aspect negativ pe care tehnologia l-ar avea ar fi legătura dintre 5G și cancer. Nivelul de radiații ar crește din cauza acestor antene, iar acest lucru i-ar face e oameni ma predispuși la îmbolnăvirea de cancer. Totuși, dovezile pe care le avem în prezent nu sunt suficient pentru a putea demonstra acest lucru.

Chiar și Institutul Naţional de Sănătate Publică susține că implementarea tehnologiei 5G la noi în țară nu ar reprezenta un risc pentru populație.

Decizia primarului din Reșița nu este una finală, însă posibilitatea ca acesta să propună interzicerea antenelor 5G în oraș este destul de mare.

Sursa: Adevărul