24 ian. 2019 | 19:01

Posesorii de MacBook Pro se confruntă cu o nouă problemă jenantă

ACTUALITATE
Posesorii de MacBook Pro se confruntă cu o nouă problemă jenantă

După ce au investit mii de euro într-un laptop, posesorii prețioaselor MacBook Pro trebuie să aibă în vedere o altă potențială problemă, după cea a tastaturii ”butterfly” care nu se mai rezolvă.

Un nou scandal de proporții pare să păteze imaginea Apple și să îți scadă încrederea în sistemele companiei. Au trecut doar câteva luni de la procesele referitoare la problemele cu tastatura butterfly care se strică surprinzător de repede și începe să se reflecte în comportamente ciudate. În curând, va fi absolut irelevantă performanța MacBook-urilor și fiabilitatea macOS, dacă ajunge să fie inevitabilă petrecerea unei cantități semnificative de timp în service. Nici nu mai discutăm de costurile la care te expui în afara garanției.

Noul scandal poartă numele de Flexgate și a fost explicat în detaliu pe blogul oficial iFixit. Face referire la o problemă care, la fel ca în cazul tastaturii introduse odată cu MacBook-ul din 2015, este o consecință a fixației Apple de a lansa sisteme din ce în ce mai subțiri. De această dată, compromisul de care suferă posesorii de MacBook Pro este rezultatul utilizării unei panglici foarte subțiri care transferă semnalul video către monitor.

În trecut, panglica respectivă era una solidă, formată din fire destul de groase, și ajungea în monitor prin interiorul balamalei, nu în jurul ei. Astfel, era imună la miile de flexiuni la care este supus un laptop prin deschidere și închidere. Din păcate, noua soluție prezentă în MacBook Pro-uri este semnificativă mai firavă. Panglica de semnal video îmbracă balamaua și, odată cu trecerea timpului, se poate reflecta în artefacte video, probleme cu retro-iluminarea panoului sau alte particularități care trădează o construcție iefintă.

Din păcate, din cauza faptului că problemele derivate dintr-un cablu fragil apar doar după o lungă perioadă de timp, cei mai mulți se confruntă cu ele după expirarea garanției. Ca lucrurile să fie și mai grave, costurile reparațiilor gravitează în jurul cifrei de 600 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele