Apple recunoaște că a dat-o de gard cu tastaturile la MacBook Pro și se revanșează

Apple recunoaște că a dat-o de gard cu tastaturile la MacBook Pro și se revanșează

Dacă ai un MacBook sau MacBook Pro din ultimii câțiva ani și nu ești foarte încântat de performanța tastaturii sau îți face probleme mai mici sau mai mari la tehnoredactare, s-ar putea să fie eligibil pentru o reparație gratuită.

Odată cu cel mai subțire MacBook lansat în 2015, Apple a introdus un nou mecanism de apăsare al tastelor intitulat Butterfly Keyboard (tastatură fluture). Până la momentul respectiv, tastaturile de la sistemele portabile create în Cupertino au fost unele dintre cele mai lăudate. Din acel moment, situația s-a schimbat radical și nu a ajutat nici faptul că Tim Cook și echipa sa de ingineri au decis să aducă același mecanism pe seria de sisteme mult mai scumpe din portofoliu, MacBook Pro.

Tastaturile cu mecanism fluture nu sunt implicit defectuoase sau proaste, dar sunt predispuse la mult mai multe defecțiuni comparativ cu celelalte tastaturi pe care le-am văzut în trecut ca fiind utilizate de Apple. În contextul în care, din experiență, poate să te coste până la 500 de euro să-ți schimbi tastatura la MacBook, în momentul în care se strică surprinzător de repede, unii au mers atât de departe încât să dea în judecată producătorul american. Petițiile online cu zeci de mii de semnături pe aceeași problemă au fost doar primul pas în sensibilizarea gigantului.

Apple recunoaște în sfârșit faptul că există o problemă cu tastatura utilizată la MacBook-urile din ultimii ani, deși a insistat pe faptul că numărul unităților afectate nu este foarte mare. Cu toate acestea, dacă ai unul din modelele de mai jos și întâmpini probleme cu tastatura, ești eligibil pentru repararea ei gratuită pentru o perioadă de patru ani de la momentul achiziției. Este important de reținut că acest gest din partea celor de la Apple nu implică extinderea garanției pentru sistemele respective pe o perioadă de patru ani, ci face referire în mod exclusiv la probleme pe care le-ai putea întâmpina cu tastatura. Doar după ce ți-ai dus sistemul la un service autorizat Apple poți afla dacă portabilul tău se încadrează în programul detaliat de Apple la această adresă.

  • MacBook (Retina, 12-­inch, Early 2015)
  • MacBook (Retina, 12­-inch, Early 2016)
  • MacBook (Retina, 12-­inch, 2017)
  • MacBook Pro (13­-inch, 2016, Two Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2017, Two Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2016, Four Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2017, Four Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (15-­inch, 2016)
  • MacBook Pro (15-­inch, 2017)
Citește și: