Apple recunoaște că a dat-o de gard: De ce îți schimbă iPhone X și MacBook Pro

Apple recunoaște că a dat-o de gard: De ce îți schimbă iPhone X și MacBook Pro

Majoritatea produselor Apple sunt scumpe sau foarte scumpe, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Gigantul din Cupertino tocmai a anunțat un program pentru repararea sau înlocuirea de iPhone X și MacBook Pro.

În cazul gadgeturilor moderne, procesul de reparație a devenit mai dificil ca niciodată. Din acest motiv, în cazul în care sunt identificate probleme mai mari sau mici, costurile de remediere s-ar putea să te uimească. Mai eficient ar fi să faci valuri online și să te rogi să fi întâmpinat și alte persoane aceeași problemă pentru a forța producătorul să lanseze un program gratuit de reparație.

Exact asta s-a întâmplat cu iPhone X și o serie de sisteme MacBook Pro de generație recentă cu diagonala de 13 inci. Practic, Apple vrea să adreseze două probleme care au devenit destul de populare pe forumuri.

În primul rând, este vorba de posesorii de iPhone X. Vârful de gamă al anului trecut a fost și rămâne un telefon foarte apreciat, cu abilități peste medie și o construcție de invidiat. Din păcate, mai mulți utilizatori s-au plâns de ceva timp de un fenomen intitulat ”ghost touches” (atingeri fantomă). Practic, este vorba de niște gesturi care se efectuează pe suprafața ecranului fără să interacționezi cu el.

Dacă ți s-a întâmplat acest fenomen, s-ar putea să fii eligibil pentru un nou iPhone X. Nu trebuie decât să accesezi această adresă pentru mai multe detalii despre proiect sau să te duci la cel mai apropiat service autorizat iStyle sau Noumax. În situația nefericită în care ți-ai schimbat deja ecranul la telefon pe banii tăi din cauza situației detaliate mai sus, îți vei primi înapoi costul reperației.

În cazul posesorilor de MacBook Pro de 13 inci produs între iunie 2017 și iunie 2018, un număr mare de utilizatori se pare că au avut ghinion să piardă date din memoria internă. Problema a fost cauzată de SSD-uri cu probleme. Pentru a vedea dacă ești eligibil pentru înlocuirea SSD-ului sau a întregului MacBook Pro, accesează acest link sau deplasează la un service Apple.

Citește și: