PLAYFILM The Hustle – Comedie ca oricare alta fără nimic special

PLAYFILM The Hustle – Comedie ca oricare alta fără nimic special
Sursa foto: Cinemagia
18:56 09.05.2019

The Hustle le are în prim plan pe binecunoscutele actrițe Anne Hathaway și Rebel Wilson. Cele două joacă rolul unor femei care păcălesc bărbați și recurg la escrocherii pentru a le lua banii. Nimic deosebit până aici, nu? Ei bine, nici restul filmului nu vine cu nimic în plus.

Încă de la început, nu m-am așteptat ca filmul să mă impresioneze în vreun fel. Probabil și pentru faptul că filmele de comedie sunt printre cele mai jos pe lista mea când vine vorba de mers la cinema. Nici titlul nu m-a convins prea tare. Traducerea din română mi s-a părut una destul de nepotrivită. „Ticăloasele” m-a dus mai mult cu gândul la o producție Disney decât la un film serios.

Filmul se concentrează, în primul rând, pe contrastul dintre cele două personaje. Anne Hathaway o joacă pe Josephine Chesterfield, o femeie meticuloasă, rafinată, din clasa înaltă, care locuiește în Beaumont-sur-Mer, în sudul Franței.

Cât despre aspectul fizic, Hathaway e exact cum o știm: înaltă și frumoasă. Sau cel puțin în comparație cu partenera sa de platou.

Actrița australiancă Rebel Wilson o interpretează pe Penny Rust, celălalt personaj principal. Aceasta este exact opusul lui Josephine: nu are pic de maniere sau tact și nici la fel de mulți bani ca prima. Filmul se concentrează și pe diferența dintre fizicul celor două. Multe cadre evidențiază exact statura mică și silueta supraponderală a lui Penny, în comparație cu înălțimea și suplețea lui Josephine.

De altfel, pentru mine, Rebel Wilson va rămâne mereu Fat Amy din seria Pitch Perfect. De fapt, mai toate rolurile ei sunt foarte asemănătoare și urmează principiul care ar putea fi rezumat în trei cuvinte: fat and proud.

Cât de amuzant este The Hustle

Cele două au metode diferite, dar în final ajung la același rezultat: obțin bani de la bărbații pe care îi păcălesc. Când Penny ajunge în orașul lui Josephine, cele două își dau seama că nu e loc pentru amândouă în Beaumont-sur-Mer. Bineînțeles, acestea intră într-un conflict pentru supremație.

Cam toată acțiunea filmului este bazată pe exagerări și coincidențe foarte greu de crezut că s-ar putea întâmpla în viața reală.

Elementele de comedie sunt unele clasice pentru acest tip de film, cu remarci pline de umor forțat și evident și secvențe în care ar trebui să râzi doar pentru că cineva se împiedică.

Totuși, unele glume au fost destul de amuzante. Umorul din The Hustle e ceva mai fin decât în cazul altor filme de comedie, dar deloc suficient pentru a putea spune că este un film amuzant.

Un fel de Ocean’s Eight, dar nu prea

Anul trecut, un alt film s-a jucat cu introducerea unor femei în roluri jucate în mod tipic de bărbați. Este vorba de Ocean’s Eight, care le are în rolurile principale și pe Rihanna sau Sandra Bullock. De altfel, Anne Hathaway, chiar a jucat în cea mai recentă producție a seriei Ocean’s și mai bine rămânea doar cu filmul respectiv în protofoliu.

Și în Ocean’s Eight, principiul este aproximativ același: niște femei fac bani din escrocherii. Totuși, în filmul cu Rihanna totul este la o scară mult mai mare, iar planurile sunt mult mai elaborate.

Anumite secvențe din The Hustle, mai ales cele cu scam-urile lui Josephine, chiar par a fi desprinse din seria de filme Ocean’s. Totuși, de data aceasta escrocheriile se bazează mai mult pe noroc și coincidențe decât pe un plan bine-gândit. Filmul trece însă rapid la o comedie neoriginală.

Pentru publicul larg, filmul a avut destul de mult succes. Sala a râs, iar feedback-ul pe care l-am auzit în timp ce ieșeam din sala de cinema a fost, în cea mai mare parte, pozitiv.

Etichete: