PewDiePie: cum a ajuns un gamer mai popular decât Rihanna sau Taylor Swift

PewDiePie: cum a ajuns un gamer mai popular decât Rihanna sau Taylor Swift

PewDiePie, unul dintre cei mai populari creatori de conţinut de pe YouTube, câştigă foarte mulţi bani din clipurile sale şi nu pare să se oprească prea curând.

Dacă aveţi o pasiune pentru gaming şi folosiţi YouTube pentru a vă uşura decizia de a investi sau nu într-un joc, este foarte probabil să fi auzit de PewDiePie. Respectivul individ, cu numele real de Felix Kjellberg, a câştigat în 2014 din vizionările clipurilor sale de pe YouTube nu mai puţin de 7,45 milioane de dolari. Această sumă este cu atât mai fabuloasă cu cât PewDiePie a devenit vedetă pe YouTube, iniţial, doar prin clipuri în care se juca diverse jocuri. Deşi nu cântă sau dansează, conform celui mai recent record depăşit de Felix, acesta este mai popular decât Rihanna, cel puţin când vine vorba de vizionările clipurilor sale de pe YouTube.

Conform unei postări pe Twitter, care ulterior a fost confirmată de cei de la Videogamer, PewDiePie a acumulat 10 miliarde de vizionări pentru toate clipurile de pe canalul său personal de YouTube. Pe lângă faptul că este prima persoană care se poate mândri cu această realizare, recordul este cu atât mai impresionant când ai în vedere că Taylor Swift are 6,2 miliarde de vizualizări, iar Rihanna, fostul lider al clasamentului, are 7,1 miliarde.

În teorie, această statistică înseamnă că fiecare dintre noi a văzut la un moment dat cel puţin un clip de PewDiePie, dar în realitate, există foarte multe persoane care vizionează obsesiv tot ceea ce postează popularul internaut. Nu de alta, dar are 40 de milioane de abonaţi şi cei mai mulţi dintre ei cu siguranţă nu au ajuns acolo din greşeală.

Pentru a-şi extinde aria de activităţi dincolo de gaming, PewDiePie va lansa o carte în luna octombrie a acestui an intitulată ,,This Book Loves You”. Aceea va fi o ocazie interesantă pentru a vedea dacă numărul semnificativ al celor care s-au obişnuit să-i vadă clipurile gratuit vor investi într-un material contra cost.