VIDEO Ocean’s 8 va fi un blockbuster fără efecte speciale sau super eroi

Filme precum Ocean’s 11 ți-au marcat copilăria, iar Ocean’s 8 va încerca să facă același lucru cu o distribuție exclusiv feminină.

Seria de filme Ocean`s a fost despre niște jafuri surprinzător de elaborate. Distribuția a fost impresionantă de la primul film din serie și, cu toate că au existat personaje feminine în echipa centrală, bărbații au făcut legea. Viitorul Ocean`s 8 merge în direcția opusă, cu o echipă de femei puternice decise să dea lovitura.

Legătura dintre seria originală de filme și viitorul Ocean`s nu este una foarte puternică, dar există. Debbie Ocean intrepretată de Sandra Bullock este capul răutăților în viitoare peliculă. Ea este sora de mult pierdută a lui Danny Ocean, individul interpretat de George Clooney care a dat startul francizei regizate de Steven Soderbergh în 2001.

În primul trailer pentru noul film, Debbie Ocean a început să-și facă echipa de vedete pentru jefuirea galei anuale de la Met, din New York. Ținta este un medalion în valoare de 150 de milioane de dolari purtat în film de un personaj interpretat de Anne Hathaway.

Trilogia originală și-a luat inspirația dintr-un film omonim al anilor `60. Din acest motiv, a încercat să recreeze o atmosferă retro într-un context de actualitate. În timp ce pelicula de acum mai bine de jumătate de secol îi avea în centrul atenției pe Frank Sinatra, Dean Martin și Sammy Davis Jr, primul film din 2011 a pus accent pe ”chimia” dintre George Clooney, Brad Pitt și Mat Damon. Din acest punct de vedere, Ocean`s 8 nu are legătură cu filmul original. Scenariul lui Olivia Milch este mult mai actual și ancorat în contextul socio-economic al timpurilor în care trăim.

Regia pentru Ocean`s 8 va fi semnată de Gary Ross, cunoscut publicului de la noi mai ales pentru Hunger Games sau Seabiscuit, deși a scris scenarii la Hollywood din anii `80 și are patru nominalizări la Oscar. Ocean`s 8 va avea premiera pe 8 iunie, iar premiera le include pe Cate Blanchett, Mindy Kaling, Olivia Munn sau Rihanna, pe lângă Bullock sau Hathaway.

Alexandru Puiu
20:05 13.04.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video